Tweede Urb Egg-café aan Brugse Gentpoort

Het Urb Egg-café gaat dagelijks open om 11 uur en sluit om 22 uur, behalve op vrijdag en zaterdag. Dan wordt even voor middernacht de last call aangekondigd. © svv
Redactie KW

Het tweede Urb Egg-café aan de Brugse Gentpoort heeft zijn deuren geopend. Er komen minder culturele evenementen dan vorige zomer, maar in hun bar bieden de initiatiefnemers een ruimer assortiment aan. Zelfs hapjes van gerenommeerde lokale restaurants.

De uitbating van het Brugse Urb Egg-café vertrouwde het stadsbestuur toe aan de broers Pieter en Wannes Loosveldt, bekend van café De Vetten Os, en Laurens Fiaert, die van deze pop-upformule vorig jaar een succes maakten. Toen naast de pakhuizen op de site van DuPont aan de Dampoort, vandaag in de groenzone naast de Gentpoort. “Wannes en ik zullen veel meer aanwezig zijn in het Urb Egg-café”, zegt Pieter Loosveldt. “Daarom gaan we ons café na het Europees kampioenschap voetbal in Frankrijk sluiten tot eind augustus.”

We gaan onze pop-up meer als een echte bar uitbaten

Omdat het tweede Urb Egg-café dicht bij een woonbuurt ligt en om te grote drukte aan de bar te vermijden, gaat voornoemd drietal de komende maanden snoeien in het activiteitenaanbod. “Er komen wel optredens en andere events, maar niet op regelmatige basis en dus minder dan vorig jaar. We gaan onze pop-up meer als een echte bar uitbaten en zullen ook vijf culinaire evenementen opzetten”, legt Loosveldt uit. “Op vijf zondagen verzorgen gerenommeerde lokale restaurants een betaalbaar bordje, namelijk tien euro, uit hun keuken. We verwennen onze bezoekers met een keuze uit telkens twee of drie restaurants die op de Pre-Triënnale locatie hun creativiteit zullen laten zien. Daarnaast hebben we een samenwerking met de Kaasconnaisseur. Hierdoor bieden we iedereen de mogelijkheid om een plank met kazen uit binnen- en buitenland samen te stellen. Ook Chocolade Dellfine zal de lekkerbekken op hun wenken bedienen met speciaal gemaakte Urb Eggs, chocolade-eitjes dus.”

Uitgebreide kaart

Koffie is er van Brazila en de veganistische cakes komen van Marieke Wings. “Ook onze drankkaart wordt uitgebreider”, zegt Loosveldt. “We hebben meer soorten bieren op tap. Hiervoor werken we nauw samen met brouwerij Palm. Zij voorzien ons van Estaminetpils, Brugge Tripel, Steenbrugge Dubbel Bruin en Rodenbach Rosso. Brugse Zot hebben we op fles. Ook inzake frisdranken hebben we een bijzonder assortiment. Voor de fijnproevers bieden we een lekkere bourbon te koop aan.”

Het Ueb Egg-café is opgebouwd uit blauwe containers waar 26 autonome zonne-installaties van 260 watt op liggen. Er is ook een ruim terras met plaats voor 130 man. Op zondag 11 september sluit het tweede Urb Egg-café zijn deuren.

(svv – foto svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier