Tweede poging loont: Groep Kortrijk stelt nieuwe HR-manager aan

Redactie KW

Het aanwerven van één algemene Human Resources-manager voor zowel de stad Kortrijk, het OCMW, Parko als SOK moet de werking efficiënter en eenvormiger maken. Met De 33-jarige Joke Renneboog is die eerste functie binnen de zogenaamde Groep Kortrijk ingevuld.

Joke Renneboog, afkomstig uit Zottegem, startte haar carrière als e-Businessmedewerker bij Jobat en werkte onder meer bij Deloitte Consulting. Sinds 2008 oefende ze verschillende HR-functies uit voor de Vlaamse overheid waarbij ze de laatste jaren HR-regisseur voor het Agentschap Overheidspersoneel was. Joke was in 2012 Young HR Talent of the Year.

Zij zal instaan voor de verdere strategische, tactische, operationele en moderne uitbouw van de algemene organisatie en voor de coördinatie van de personeelsadministratie en de HRM-dienst binnen de Groep Kortrijk. Die koep omvat stad Kortrijk, OCMW Kortrijk, AGB Stadsontwikkelingsbedrijf Kortrijk en Stedelijk Parkeerbedrijf Parko. “Er komen boeiende tijden aan voor lokale besturen. Groep Kortrijk is vruchtbare grond waarop voorop kan gelopen worden inzake HR“, zegt ze in een eerste algemene reactie.

We vullen vier vacatures in met één sterke kracht. Zo gaan we efficiënt om met onze middelen en krijgen wij een totaal geïntegreerd personeelsbeleid. Ik wens Joke erg veel succes en ben ervan overtuigd dat we een topper in huis hebben gehaald”, stelt schepen van Mensen en Gebouwen Arne Vandendriessche.

Groep Kortrijk heeft volgens Vandendriessche grote ambities en zet bij alle beleidskeuzes een sterke samenwerking van alle partners centraal. “De ontwikkeling van een gedeelde HRM-visie, vertaald naar strategische doelstellingen, is daarom cruciaal. De daaraan verbonden veranderingsprocessen moeten resulteren in de ontwikkeling van een gedragen identiteit van de organisaties en de betrokkenheid van elke medewerker bij het grotere geheel.”

De nieuwe HR-manager gaat op 26 februari aan de slag bij Groep Kortrijk. Afgelopen zomer stelde Groep Kortrijk Marnix Claeys al voor als HR-manager, maar hij nam zijn functie nooit op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier