Tweede feestmarkt in Bissegem onder veel belangstelling geopend

De feestmarkt werd zaterdagmiddag feestelijk geopend in Bissegem. © foto EDB
Redactie KW

In Bissegem werd de tweede feestmarkt zaterdagmiddag enthousiast en onder veel publieke belangstelling geopend.

De feestmarkt werd officieel ingelopen door de organisatoren van de Reuzengilde met de Bissegemse reuzen Minneke en Bertrand, enkele pipers, burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld), schepenen Wout Maddens (Open Vld) en Rudolf Scherpereel (N-VA) en verschillende gemeenteraadsleden. De pipers kregen een applaus van de Bissegemnaren toen een van hen erin slaagde om het liedje ‘en m’èn ne kjè noa Bissegem gewist’ speelde.

Colosseum

Naast kermisattracties, een kinderrommelmarkt, een kindertekenwedstrijd en foodtrucks, zijn er diverse marktkramers en standjes van Bissegemse zelfstandigen. De Bissegemse scholen staan er met een grimestand. Crescendo zorgt voor de muziek. Je kan er ook oldtimers bekijken. In het centrum van Bissegem lieten ook de jeugdbewegingen zich opmerken. Ze staan op de feestmarkt voor de inschrijvingen voor hun kamp. KSA Vikingers Bissegem spaarde geen moeite en maakte eigenhandig een colosseum. De leiders speelden voor de gelegenheid gladiatoren na. Daarmee is ook meteen hun kampthema duidelijk.

Zondag staat er een oldtimertruckshow en een demonstratie van de Belgisch kampioen verdedigingshond op het programma. De weergoden waren de Bissegemnaren alvast al van bij de start gunstig gezind, wat al heel wat volk naar het centrum lokte.

(EDB – foto en video EDB)

https://www.youtube.com/watch?v=P-84nUOG0sE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier