Tweede editie van Amoureus aperitief lokt 27 koppels

Het getroffen koppel Ingrid en Michel, die na hun huwelijk werden geconfronteerd met zware gezondheidsproblemen.
Redactie KW

Op 13 februari werden alle koppels die in 2014 door schepen Martine Lesaffre in de echt werden verbonden uitgenodigd voor de tweede editie van Amoureus Aperitief. 27 van de 254 koppels kwamen, op de uitnodiging van de schepen van Burgerzaken.

Amoureus Aperitief is een privé initiatief van de schepen die ook door haarzelf gefinancierd wordt. De koppels werden gevraagd om nog voor één keer hun huwelijkskledij aan te trekken voor de gelegenheid.

“Vorig jaar waren er maar 12 koppels present op de eerste editie”, zegt de schepen van Burgerzaken. “Met dit jaar 27 aanwezige koppels mogen we spreken van een sterke toename. Het is altijd leuk om de mensen nog eens te herinneren aan hun mooie dag. Want de dag van hun huwelijk moet de mooiste in hun leven worden, en die herinnering koesteren is het mooiste wat er is.

Het was niet voor iedereen rozengeur en maneschijn na het huwelijk. Ingrid Geers (51) en Michel Heschburg (47) werden na hun huwelijk geconfronteerd met gezondheidsproblemen. Ingrid moest een zware rugoperatie ondergaan en Michel kreeg een trombose in november vorig jaar. Ondertussen revalideert Michel nog altijd in het revalidatiecentrum IMBO, waar hij anderhalve dag in het weekend naar huis mag.

“Niemand denkt eraan tijdens de dag van je huwelijk dat het leven zo’n wending kan nemen. Het is nu zo, we moeten verder en we proberen de toekomst dan ook positief tegemoet te zien”, aldus Ingrid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier