Tweede Batirun op vrijdag 27 april in Torhout

Net als de eerste Batirun doet de tweede editie de buitentrappen en -balkons van het stadskantoor aan. © Foto JS
Johan Sabbe

De Torhoutse lerarenopleiding Vives organiseert voor het tweede opeenvolgende jaar een gebouwenloop: de Batirun. Die heeft plaats op vrijdag 27 april om 19 uur met start op een nieuwe locatie, met name De Mast in de Industrielaan. De Batirun kadert in de dertigste Vives-Rembertcorrida.

Aan de namiddagloop voor de leerlingen van de Scholengroep Sint-Rembert wordt er niet gesleuteld. Maar wat vroeger de avondlijke prestatieloop voor de atleten was, wordt nu voor de tweede keer vervangen door de gebouwenloop of Batirun.

Door vijftien gebouwen

Vorig jaar staken enkele studenten uit het derde jaar lichamelijke opvoeding van Vives hun schouders onder het project om de eerste Batirun te organiseren. Samen met de bestaande vzw van de corrida werkten ze hun ideeën uit.

Het werd een geslaagde starteditie en dus hebben de inmiddels ex-studenten beslist om ook de tweede editie in goede banen te leiden. De tweede Batirun op 27 april zal uit één grote ronde van ongeveer 6 km bestaan en doet een vijftiental plaatselijke gebouwen aan. Zo komen de deelnemers zeker op de buitentrappen en de balkons van het stadskantoor langs en rennen voorts door de stadsbibliotheek, Tordale, het Fietsenhuis Ampe, het Oud-hospitaal Ten Walle en het mooie Ravenhofpark.

De Batirun is geschikt om samen met familie, vrienden, klasgenoten of collega’s van het werk een sportief avondje te beleven. Het wordt een recreatief loopfeest, net als vorig jaar, maar met de kinderziekten van die eerste editie weggewerkt. Toen werd er trouwens in de Bruggestraat gestart en nu verhuist de startplaats naar zaal De Mast in de Industrielaan, waar de deelnemers zich tijdig dienen aan te melden.

Bij aankomst hebben de volwassenen recht op een goodiebag en krijgen de kinderen een medaille. De eerste driehonderd ingeschrevenen ontvangen sowieso een bedrukte T-shirt. In De Mast kan er na afloop nog nagepraat worden bij een drankje, een lekkere hap en wat muziek. Er kan ook deelgenomen worden aan een tombola met als hoofdprijzen onder andere een fiets en een tv-toestel.

Steun voor Kiekafobee

Inschrijven kan nu al via www.batiruntorhout.be. Volwassenen betalen 11 euro en kinderen onder de 13 jaar 6 euro. Wie pas de dag zelf inschrijft, betaalt 14 euro. Snel inschrijven, is de boodschap, want er is een deelnemerslimiet vastgelegd. Ook moet er gemeld worden in welke wave de deelnemer wenst te starten. Er is keuze uit drie waves. De eerste is om 19 uur voorzien en daarna volgen er nog twee om de vijf minuten.

De tweede Batirun heeft plaats ten voordele van Kiekafobee. Die organisatie uit Lichtervelde zamelt geld in voor het Kinderkankerfonds. Deelnemen aan de gebouwenloop, betekent dus het goede doel steunen. En tegelijkertijd op een amusante wijze aan de fysieke conditie sleutelen. (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier