Tweedaagse benefiet in Izegem voor zieke kinderen

Het gezin Tytgat-Vanhecke met de kinderen, samen met David Galle (links) en Jurne Verstraete (rechts). © (Foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op zaterdag 15 en zondag 16 september wordt er een tweedaagse benefiet voor Yarah en Yaron Tytgat uit Roeselare gehouden in zaal Valentino in Izegem. Het initiatief komt uit van David Galle uit Ingelmunster en Jurne Verstraete uit Roeselare.

David en Jurne zijn geen onbekende in muziekmiddens. Toch komt het niet door de muziek dat beiden besloten van de familie Tytgat-Vanhecke uit Roeselare te helpen en een stevige steun te zijn bij de organisatie van een benefiet. Wat normaal eerst een benefiet van één dag zou worden, is nu al een tweedaagse geworden, met een waaier van nationale en regionale artiesten, die zich belangeloos inzetten voor deze familie uit Roeselare. “In feite begon het allemaal door de verkoop van een huishoudtoestel. Die mensen kwamen bij mij langs op de Westwijk in Ingelmunster en zo begonnen we te praten over hun medische problemen met de kinderen én ook de financiële moeilijkheden die ermee gepaard gaan. Ik vond direct een bondgenoot in Jurne Verstraete, waarna we samen aan de slag gingen om een benefiet te organiseren”, zegt David Galle.

Operaties

Drie van de vier kinderen van de familie Tytgat-Vanhecke uit de ‘s Gravenstraat in Roeselare hebben een stoornis, afwijking of aandoening, waardoor ze extra zorg nodig hebben. Yarmo (12) ontwikkelde een eetstoornis door een depressie en moet worden opgenomen voor een behandeling. Yaron (11) heeft spastische quadriparese, een beperking van de spierwerking waarvoor zich nu een zware beenoperatie en verder revalidatie opdringt. Dochter Yarah (7) heeft het syndroom van Down. De ouders waren gelukkig dat er een dochter ter wereld kwam, maar na de geboorte werd bij de dochter het syndroom van Down vastgesteld. Het echtpaar is nog altijd heel gelukkig met de dochter. “Het is puur toeval dat onze dochter werd geboren met het syndroom van Down”, zegt het echtpaar. “Na de geboorte van beide zonen werden we medisch grondig getest en op dat gebied werd er geen erfelijke oorzaak gevonden.” Yarah moet binnenkort een tweede openhartoperatie ondergaan. De jongste van de vier kinderen Yaric (6) heeft behalve ADHD niets. Het raakt hem dat zijn broers en zusje zoveel medische zorgen nodig hebben. Door al de medische zorgen van de kinderen kreeg papa Gino ook last met zijn hart en kreeg hij al twee keren een hartinfarct. Hij kan dus niet meer gaan werken.

Voor het echtpaar is het niet gemakkelijk om financieel het hoofd boven water te houden. Toevallig kwamen ze in contact met David Galle, die besloot van – samen met Jurne Verstraete – een benefiet te houden voor deze familie. De initiatiefnemers dachten aan één optreden, maar door de massale respons van Vlaams muzikaal talent wordt het uiteindelijk een tweedaagse, die plaatsgrijpt op zaterdag 15 en zondag 16 september, telkens vanaf 13 uur, in zaal Valentino. Op de affiche staan optredens van o.a. Filip D’haeze, Eveline Cannoot, Mario Franco, Trisha, Leah Bien, Garry Hagger, Bandit, Marjan Berger, Steve Tielens, Stanley Hazes, Jennifer Berton, Chris Reilhof, Frank Valentino, Gregory, enz. Filip D’haeze en Eveline Cannoot zijn de muzikale peter en meter van Yarah. Mario Franco en Trisha zijn de muzikale peter en meter van Yaron. De familie Tytgat besluit: “We zijn geschrokken van zoveel steun, van zoveel inzet door die mensen. Dat zorgt ook voor een lichtpuntje in ons leven”, klinkt het.

Eén kaart in voorverkoop kost 15 euro, aan de deur 20 euro. Show en eten kost 35 euro. Voor een promo-weekendkaart betaal je 60 euro, inclusief eten. Kaarten en info: 0479 25 33 00 – 0485 28 47 77 – benefiet.yarah.yarom@gmail.com – Rekeningnummer: BE76 7340 4460 9295.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier