Twee zussen sterven op dezelfde dag

Wijlen Marie Rose en Jacqueline Van Daele stierven allebei maandag. © GF

Op maandag 28 september zijn de zussen Marie Rose (84) en Jacqueline (77) Van Daele gestorven in Eernegem. De oudste zus om 8.30 uur in de morgen, de jongste om 16.30 uur in de namiddag.

“Wij leven nog altijd in ongeloof en vragen ons al de hele week af hoe het mogelijk is dat mama en tante op dezelfde dag gestorven zijn, zeker omdat het overlijden van mijn mama zo plots is. Wij kunnen enkel maar bedenken dat het lot hiermee gemoeid is“, vertelt Tamara, de dochter van Marie Rose en de vrouw van Marnik, Jacquelines zoon, vandaag in De Weekbode Torhout.

Twee oma’s verloren op één dag

Je leest het goed: Tamara en Marnik zijn niet alleen man en vrouw, maar ook neef en nicht. “Je moeder en je schoonmoeder op dezelfde dag verliezen: dat slaat in als een bom. Mijn man Marnik is bij me aan het sterfbed van mijn moeder gebleven, maar kon zo niet aan het sterfbed van zijn eigen moeder zitten.” “Ik heb het daar enorm moeilijk mee”, valt Marnik in. “Het is een kleine troost dat mijn broers en zussen wel bij mijn moeder waren, want ik kon mijn vrouw niet achterlaten.” En ook voor hun kinderen is dit een dubbel drama: zij verliezen immers hun twee oma’s op één dag tijd.

Naast het bijna onwaarschijnlijke overlijden van de zussen op dezelfde dag, zijn de kinderen van Rosa en Jacqueline nog over iets sterk verwonderd. “Het is bijna niet te geloven, maar op hun sterfbed konden ze nauwelijks nog iets en toch vroegen ze allebei nog naar elkaar. Het was alsof ze het ingegeven waren. Mama en tante Jacqueline waren diepgelovig en het is voor ons een troost dat ze samen aan hun eeuwige reis zijn begonnen“, aldus Tamara.

(BC)

Het intrieste verhaal van Marie Rose en Jacqueline lees je deze week in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier