Twee West-Vlamingen kunnen 'Eerste Maître d'hôtel van België' worden

18/06/17 om 20:28 - Bijgewerkt om 20:27

De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert dit jaar de tweede editie van de meesterschapswedstrijd 'Eerste Maître d'hôtel van België'. Er zijn vier finalisten, waaronder Jason Eerbout van Bistro Mathilda in Oostende en Kenzo Lauwereins van restaurant Vlass in Middelkerke.

Twee West-Vlamingen kunnen 'Eerste Maître d'hôtel van België' worden

Kenzo Lauwereins (links) is Ridder in de Orde van de Champagne. © GKM

De andere finalisten zijn Paul-Henri Cuvelier (restaurant Paul de Pierre in Maarkedal) en Maxime Verstuyft (restaurant Michel in Groot-Bijgaarden). De finale zal plaatsvinden op maandag 2 oktober in Hotel- en Toerismeschool Spermalie Brugge.

Het doel van de wedstrijd 'Eerste Maître d'hôtel van België' is het beroep en de expertise van zaalmeester in de schijnwerpers te plaatsen. De vier finalisten zullen beoordeeld worden op o.a. hun voorkomen, talenkennis en organisatietalent, hun kennis inzake de etiquetteregels, het in goede banen leiden van een telefonische reservatie, de ontvangst van gasten, het correct opdekken van een tafel, het aanbevelen en serveren van dranken, de vaardigheid om een menu spontaan te kunnen aanpassen, de kennis inzake Belgische kazen en allerhande versnijdingen en diensten kunnen toepassen.

(Foto a-GKM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!