Twee schrikkelbaby’s geboren in Sint-Andriesziekenhuis in Tielt

Baby Fie, met haar ouders. © Foto Nele
Redactie KW

Geboren worden op schrikkeldag 29 februari, het blijft iets bijzonders.

In het Sint-Andriesziekenhuis zijn vandaag maandag 29 februari twee ‘schrikkelbaby’s’ geboren. FieD’Hoore is het dochtertje van Stijn en Annelies De Geeter. De ouders zijn alvast heel trots met de geboorte van hun dochter. “Wij vinden het zeker niet vervelend dat ons kindje vandaag geboren werd”, zegt de papa.

Het is een bijzondere gebeurtenis op een heel bijzondere dag. Ons kindje is één dag vroeger geboren dan gepland. Naar de toekomst toe vieren wij zeker elk jaar de verjaardag maar dan een dagje vroeger of een dagje later. Meer nog, we gaan feesten voor vier jaar. Toen ik bij de drukker was voor ons geboortekaartje merkte de drukker op : het is de eerste keer in 16 jaar dat ik kaartjes drukklaar moet maken voor op de schrikkeldag.”

Het tweede kindje dat geboren werd is Marcel Trila. Het kindje heeft Poolse ouders, namelijk mama Ewa Milewska en papa Miroslaw Trila. “Ons kindje werd twaalf dagen te vroeg geboren dus is het puur toeval dat Marcel op 29 februari het levenslicht ziet”, zegt de mama. “Voor ons is dit een speciale en leuke dag en het belangrijkste is toch een gezond kindje.” (NS-foto’s Nele)

Bay Marcel, met zijn ouders en broertje.
Bay Marcel, met zijn ouders en broertje.© Foto Nele

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier