Twee nieuwe verkavelingen in Egem en Pittem

Op het braakliggende stuk grond tegenover het kruispunt met de Fonteinestraat komt in de toekomst een nieuwe verkaveling. © (Foto JG)
Redactie KW

Tijdens de voorbije gemeenteraad op maandagavond 26 juni gaven de raadsleden onder andere hun goedkeuring aan twee nieuwe verkavelingsaanvragen.

De raadsleden dienden zich allereerst uit te spreken over een aanvraag door Dumobil Construct nv voor de realisatie van een verkaveling in Egem tussen de Molenstraat, Korte Veldweg en Paardestraat, die kadert in het wooninbreidingsgebied Centrum Noord Egem. De verkaveling omvat 57 loten voor woningbouw en een deel van de gronden zullen ook aan de sociale bouwmaatschappij Helpt Elkander verkocht worden voor het realiseren van 12 huurappartementen voor alleenstaanden en bejaarden. De loten zullen verdeeld worden tussen losstaande en semi-losstaande woningen en rijwoningen. Er zullen drie toegangen tot de verkaveling voorzien worden en de Molenstraat zal met het oog hierop volledig heraangelegd worden.

De raad gaf ook nog zijn goedkeuring aan een aanvraag door Lafaut Projects bvba voor de realisatie van een verkaveling langsheen de Meulebekestraat, tegenover het kruispunt met de Fonteinestraat. Hier worden 21 loten voorzien, waarbij koppelwoningen met carport zullen gebouwd worden. Langs de spoorweg komt een groenbuffer. In de beide verkavelingen zal overigens toegezien worden op voldoende groenzones en parkeergelegenheden en op een goede oplossing voor eventuele waterproblematiek.

(JG – Foto JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier