Twee meisjes en hun vader stierven in gezinsdrama door verstikking met heliumgas

Redactie KW

Dat heeft het parket van West-Vlaanderen afdeling Kortrijk woensdag op een persconferentie bevestigd.

De twee kinderen van zes en negen jaar die dinsdag rond 19 uur samen met hun 40-jarige vader dood zijn aangetroffen in hun woning in Ingooigem (Anzegem), zijn gestorven door verstikking na het gebruik van heliumgas in een hermetisch afgesloten ruimte.

Dat heeft het parket van West-Vlaanderen afdeling Kortrijk net op een persconferentie bevestigd. “De vader leefde sinds een tweetal jaar gescheiden van de moeder. Er was een omgangsregeling afgesproken”, aldus Karlien Ververken van het parket. “Wellicht had de man ook financiële problemen want zijn vennootschap ging in 2016 failliet. Volgens de eerste vaststellingen van de wetsdokter zijn er geen sporen van uitwendig geweld op de kinderen en zijn er geen externen meer bij de feiten betrokken.”

Het parket heeft geen weet van eerdere klachten van bedreigingen door de vader dat hij de kinderen iets zou aandoen.

(LSi)

>> Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Integrale mededeling parket

De feiten speelden zich af op 18.07.2017 in een woning te Anzegem. Omstreeks 19 uur werd melding gedaan bij de hulpdiensten van het overlijden van de bewoner en zijn twee kinderen. Het betreft een man van 40 jaar en twee meisjes van 6 en 9 jaar.

Er werd een onderzoeksrechter aangesteld, die samen met het parket, de politiediensten van de politiezone MIRA, het afstappingsteam van de federale politie en de wetsdokter ter plaatse ging.

Uit de eerste vaststellingen van de wetsdokter blijkt dat de slachtoffers, die werden aangetroffen in een hermetisch afgesloten ruimte in de woning, zijn omgekomen door verstikking naar aanleiding van het gebruik van heliumgas. Er werden geen uitwendige sporen van geweld aangetroffen op de lichamen.

De bewoner leefde sinds een tweetal jaar gescheiden van zijn voormalige echtgenote, waarbij er een omgangsregeling werd afgesproken met betrekking tot de kinderen. Er was vermoedelijk sprake van financiële problemen. De vennootschap waarvan betrokkene zaakvoerder was, werd in 2016 failliet verklaard.

Op dit ogenblik is het nog te vroeg om uitspraken te doen over de precieze omstandigheden van de feiten. In de huidige stand van het onderzoek zijn er evenwel geen aanwijzingen dat er andere personen bij deze feiten betrokken zijn. De resultaten van het sporenonderzoek, het verdere onderzoek door de politiediensten en de wetsdokter worden afgewacht. Het gerechtelijk onderzoek is volop aan de gang.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier