Twee maanden lang Munt Summerspot in Roeselare

Yves Rosseel, Bieke Deceuninck, Jelle Vandendriessche en Yarmo Muller klinken alvast op een zonnige zomer op De Munt. (Foto JCR)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Vanaf het Batjesweekend kun je opnieuw in de Munt Summerspot op De Munt in Roeselare terecht. Begin juli is er een street art festival, in augustus een street food festival.

Ook dit jaar moet je voor het ultieme zomergevoel op De Munt zijn, met een derde editie van de Munt Summerspot. Daarbij neemt kenniscentrum ARhus opnieuw het voortouw, met hulp van enkele partners. Een van die partners is Yarmo Muller van de horecazaak Bar Julien op De Munt. Hij tovert het plein een hele zomer, van 23 juni tot en met 3 september, om in Juliens Place de la Petanque.

“Het is de bedoeling om De Munt in een zuiderse sfeer onder te dompelen”, vertelt Yarmo. “Met afgebakende petanqueterreinen, zandbak voor de kinderen, schaduwrijke bankjes, heel wat activiteiten en een gezellig groot terras, lampionnen moeten het geheel af maken. We serveren er cocktails, snacks en organiseren ook verschillende evenementen. Te beginnen tijdens de Batjes met op vrijdag 23 juni een happy hour, een aperitief en dj op zaterdag en een openlucht brunch op Batjeszondag.”

Daarnaast is er ook plaats voor petanque. “Petanque is de zomersport bij uitstek om te genieten van elkaar en van de zon. We voorzien drie authentieke veldjes. Elke zondag is er een tornooi. We plannen nog aperitiefmomenten, optredens en er zijn ook wijnwoensdagen.”

Er is meer, in het weekend van 6 tot 9 juli is er een street art weekend. Op zaterdag 12 en zondag 13 augustus is er dan weer een street food festival. “Zowel foodtrucks als lokale chefs zullen hun beste beentje voorzetten. De precieze invulling kunnen we nog niet prijsgeven, maar het belooft opnieuw de moeite te zijn.”

Munt Summerspot open op woensdag en donderdag van 15 tot 20 uur, op vrijdag van 15 tot 22 uur, op zaterdag van 12 tot 22 uur en op zondag van 9.30 tot 20 uur.

(TD

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier