Twee kindjes geboren op schrikkeldag in Oostende

Liyanah met haar trotse ouders Tauhida en Diego. © LIN
Redactie KW

Op 29 februari kwamen in Oostende twee meisjes ter wereld.

Lijanah is het dochtertje van Tauhida Said en Diego Devriendt uit de Westkerkestraat in Eernegem. Het meisje werd om 14.09 uur geboren in het AZ Sint-Jan, campus Serruys Oostende. Ze weegt 3,035 kg en is 49 cm groot. “De bevalling was uitgerekend voor 6 maart, maar we hebben altijd gezegd dat ons kindje op de schrikkeldag zou komen“, zegt de trotse papa Diego. “Nu heb ik twee jarigen op schrikkeldag want ook mijn vrouwtje Tauhida is op 29 februari, 24 jaar geleden, geboren. Nog specialer, he, voor ons. En een mooi cadeau voor Tauhida.”

De mama is afkomstig uit Zanzibar en woont al 7 jaar in België. “Eerst heb ik in Oostende gewoond, waarvan ook Diego afkomstig is”, zegt Tauhida in perfect Nederlands. “Voor de rust en de ruimte zijn we naar Eernegem gaan wonen”, verklaart de kersverse papa.

Mama Eveline met Esmina.
Mama Eveline met Esmina.© LIN

Esmina is de vijfde spruit van Eveline Rooms, een zusje voor Kenzo, Quinten (+), Renzo en Senna. Esmina werd vandaag om 7.38 uur geboren in het AZ Damiaan Oostende. Straks gaat ze met haar mama mee naar de Alfons Vanheelaan in Lo. “De geboorte was voorzien voor 26 maart, maar mijn dochtertje besliste er anders over. Ik ben deze morgen om 7 uur in het ziekenhuis toegekomen en een goed half uur later was de kleine meid er al. Vermits ze een kleine maand te vroeg geboren is, moet ze nog wat in de neonatologie blijven. Maar alles is oké”, vertelt mama Eveline. Esmina weegt 2,5 kg en is 48 cm groot. “Mijn jongste zoontje Senna heeft ook een speciale geboortedag: 1 januari. Daarmee heb ik nu twee kinderen die op een ongewone dag ter wereld kwamen.”

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier