Twee keer diefstal met geweld in centrum Deerlijk

De vestiging van De Zeeman in de Harelbekestraat waar de jobstudente vorige week vrijdag moeilijke momenten kende. © MVD
Redactie KW

In twee dagen werd op twee verschillende handelzaken in Deerlijk een diefstal met geweld gepleegd. In De Zeeman (Harelbekestraat) was dat op vrijdagvoormiddag nog zonder buit, maar op de parking tussen de Smatch en de Drankcentrale (Hoogstraat) ging zondagmiddag een onbekende aan de haal met een deel van de dagopbrengsten.

In De Zeeman waren vrijdagvoormiddag een verkoopster en een 17-jarige jobstudente op post bij het opengaan van de winkel. De verkoopster ging in het magazijn aan het werk, terwijl de jobstudente in de winkel bleef.

Omstreeks 9.45 uur, er was toen één klant in de winkel, stapte een man binnen die iets over het hoofd droeg en even later met een mes de studente bedreigde. Zij liep naar de kassa en maakte de man, die herhaaldelijk vroeg de kassa te openen, wijs dat zij de kassa niet kon openen. De overvaller begon te vloeken en te schelden en koos het hazenpad. De klant in de winkel had vanop afstand alles gezien en bood steun aan het meisje dat volledig in paniek naar haar liep. “De verkoopster kwam bij ons en ik kon van de emotie zelfs niets vertellen. De klant deed het in mijn plaats, ik weende en mijn collega verwittigde de politiediensten.”

De camerabeelden werden bekeken en met verschillende diensten (onder andere wijkwerking, lokale recherche) kon de dader, in een 20-tal minuten tijd, gevat worden. De man werd ook in verband gebracht met een diefstal met geweld in een pittazaak in Kortrijk. Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. De dader verbleef in het centrum van Deerlijk.

Onder de indruk

Voor de jobstudente uit Deerlijk werd het een moeilijke periode. Toch bleef ze vrijdag op post in De Zeeman. “De dag voor de overval was ik te vroeg aan de winkel en ik wachtte even. De man die vrijdag naar de kassa vroeg, wandelde er ook rond en hij kwam mij herhaaldelijk vragen waar mijn opa was”, vertelt ze. Het gebeuren blijft het meisje achtervolgen. Maandag ging zij naar school in Hemelvaart in Waregem. “Ik had het moeilijk, ben nog zeer moe en telkens ik de ogen sluit zie ik de man voor mij. Het zal nog even duren denk ik. Deze week is er nog een gesprek met een psycholoog.”

Twee dagen na de overval in de Harelbekestraat gebeurde er ook iets dergelijks in de Hoogstraat. Zondagmiddag overviel een jonge gemaskerde man een bediende op de parking tussen het warenhuis Smatch en de Drankcentrale. De vrouw had de kassa met de dagopbrengsten bij en een deel ervan werd ontvreemd. De dader vluchtte weg. De lokale’ recherche en de PZ-Gavers voeren een onderzoek uit. (MVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier