Twee kandidaten voor prins carnaval in Oostende : Sonny & Bollie

Redactie KW

Zaterdag wordt uitgemaakt wie van hen de felbegeerde titel in de wacht kan slepen.

De Oostendse carnavalisten maken zich op om op zaterdag 20 februari een nieuwe prins carnaval te verkiezen. Dat gebeurt in Zaal Wellington, waar volgens de organisator, Glenn Dangreau, voorzitter van de Orde van de Kloeffe, minstens 1.500 carnavalisten verwacht worden. Sonny Deneve, alias Sonny, is de uitgesproken favoriet van de Oostendenaars. Erwin Lacquaye, alias Bollie, rekent op de stemmen van de binnenlandse carnavalsverenigingen.

De deuren van Zaal Wellington gaan open vanaf 21 uur en de voorstelling van de kandidaten start een half uurtje daarna. Oostende neemt ook afscheid van Prins Boone die later op de avond voor de tweede keer zal opgenomen worden in het Hof Der Prinsen. Om 23 uur worden dan de stemburelen geopend en tot 1 uur. kan gestemd worden. Ondertussen is er een optreden van Jaco Ricardo. De uitslag van de verkiezing wordt om 2 uur bekend gemaakt door burgemeester Johan Vande Lanotte.

Daags nadien, vanaf 14 uur, heeft in Zaal Wellington een tweede carnavalshappening plaats, met de verkiezing van de nieuwe jeugdprins van Groot-Oostende, én twee jeugdprinsessen. Ook de verkiezing en aanstelling van de Prins en Prinses Derde Leeftijd staan dan op het programma. Voor beide titels is maar één kandidaat. Prinses Wolletje en Prins Tommeke (die ook Keizer kan worden) moeten wel 200 stemmen behalen.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier