Twee Iraniërs opgepakt in haven Zeebrugge

03/08/16 om 09:15 - Bijgewerkt om 09:15

De transmigranten werden voor de onderzoeksrechter geleid voor het binnendringen van de haven.

Twee Iraniërs opgepakt in haven Zeebrugge

© BELGA

De onderzoeksrechter besliste echter om hen niet naar de gevangenis te sturen, meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge.

Maandag werd een 35-jarige Iraniër al voor de vierde keer geklist in de haven van Zeebrugge. De vluchteling had op 28 juli bij de vorige indringing al een dagvaarding voor de correctionele rechtbank gekregen. Deze keer werd hij door het parket voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Ook een Iraniër die in de nacht van maandag op dinsdag door het veiligheidspersoneel van de haven werd betrapt, moest voor de onderzoeksrechter verschijnen.

Het binnendringen van een havenfaciliteit is pas sinds midden juni een strafbaar feit. De nieuwe wet heeft ondertussen al tot de aanhouding van zeven transmigranten geleid. In dit geval besliste de onderzoeksrechter om de Iraniërs niet aan te houden. Ze zullen zich later wel nog voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden. Op het binnendringen van de haven staat maximaal één jaar gevangenisstraf.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!