Twee groetende AVL mannen zetten mantelzorg in de kijker

De twee groetende AVL mannen dragen zorg voor hun mantel. © DM
Redactie KW

Zaterdagavond kreeg één van de “twee grotende AVL mannen” op het Abraham Hansplein in Knokke een reusachtige mantel om. Symbolisch voor wat mantelzorg kan betekenen.

De mantel werd gemaakt dankzij een inzamelingsactie van katoen bij de bevolking van Knokke-Heist. De dames van de groep Patchwork hebben de stof aan elkaar gezet en er een mantel van gemaakt. Dit onder impuls van Vrij Atelier.

Met deze actie wil het gemeentebestuur mantelzorg kenbaar maken aan de bevolking van Knokke-Heist. Iedereen kan immers mantelzorger zijn. Of je nu zorg draagt voor je ouders, een bezoek brengt aan een oudere buur, een kindje hebt met een beperking, boodschappen doet voor iemand uit de buurt of regelmatig op stap gaat met een zus of broer met een depressie. Mantelzorg kan occasioneel zijn, maar evengoed frequent en intensief.

Mantelzorg wordt door het gemeentebestuur van Knokke-Heist als zeer waardevol gezien. Het is dan ook belangrijk dat mantelzorgers goed geïnformeerd zijn zodat zij met hun vragen en bekommernissen ergens terecht kunnen indien zij dit zelf wensen.

DM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier