Twee genomineerden uit De Panne voor Toerisme Vlaanderen Awards

Redactie KW

De Panne sleepte twee nominaties in de wacht voor de Toerisme Vlaanderen Awards. Enerzijds is Stéphanie Thybaert van Rap op Stap genomineerd in de categorie ‘Beste Toeristische Ambassadeur’. Villa Rozerood komt dan weer in aanmerking voor de award van ‘Beste Maatschappelijk Verantwoorde Toeristische Ondernemer’.

In de categorie ‘Beste Toeristische Ambassadeur’ zoekt men iemand die Vlaanderen als toeristische bestemming ondersteunt en uitdraagt, maar ook het toeristische landschap helpt uitbouwen. Een van de genomineerden in die categorie is Stéphanie Thybaert. Stéphanie woont inmiddels tien jaar in De Panne, maar is eigenlijk afkomstig uit Gent. Ze is gemeenteraadslid voor DAS en bestuurslid van De Schakel, de recreatieve volleybalcompetitie uit De Panne. Stéphanie werkt vanuit het Oostendse Centrum voor Kinderbegeleiding en Gezinsondersteuning ‘Kapoentjes’ vzw als projectcoördinator voor Rap op Stap Vlaanderen en probeert het Rap op Stap-netwerk over heel Vlaanderen en Brussel uit te rollen.

“Rap op Stap is eigenlijk een reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget”, legt Stéphanie Thybaert uit. “Sinds begin mei ben ik gemandateerd om dit project te trekken en zoek ik naar nieuwe partners die zo’n reisbureautje willen openen. Voor mensen die het financieel niet gemakkelijk hebben, is het immers niet evident om zo maar even op daguitstap of vakantie te gaan.”

Villa Rozerood is tweede genomineerde

Villa rozerood is dan weer genomineerd voor de award ‘Beste Maatschappelijk Verantwoorde Toeristische Ondernemer’. Hier gaat Toerisme Vlaanderen op zoek naar toeristische organisaties, bedrijven of personen die maatschappelijk verantwoord ondernemen. Die moeten, in overleg met stakeholders of belanghebbenden, erin slagen economische, milieu- en sociale overwegingen op een geïntegreerde manier in de gehele bedrijfsvoering op te nemen.

Hierbij schuift Toerisme Vlaanderen Villa Rozerood als voorbeeld naar voren. In dit respijthuis aan de Fazantenlaan krijgt niet alleen het zieke kind een gepaste zorgondersteuning, maar kan het hele gezin de dagelijkse zorgen even achter zich laten. Sinds de officiële opening van Villa Rozerood mocht men er al meer dan 120 verblijven van gezinnen met kinderen met diverse ziektebeelden optekenen.

De uitreiking van de Toerisme Vlaanderen Awards vindt plaats op dinsdag 27 januari.

(RLV – Foto RLV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust