Twee clubs slaan de handen in elkaar voor tweede Torhoutse bierloop ‘Run for Fun’

De organisatoren van de tweede Run for Fun-bierloop met achteraan v.l.n.r. Frederik Neirynck, Paul Wybo en Bart Schepens en vooraan Marc Vandenbruwaene, Marc De Ruwe, Sissi Callewaert en Erik Descheemaecker. © Foto JS
Johan Sabbe

Op kermiszondag 19 augustus organiseren loopclub Torrac en Badmintonclub Torhout de tweede editie van de Kwaremont Run for Fun, een recreatieve bierloop- en wandeling op en om het stedelijke sportstadion Benny Vansteelant en in het aangrenzende stadspark. Inschrijven is vanaf nu al perfect mogelijk.

Vorig jaar daagden voor de eerste editie een kleine tweehonderd deelnemers op. Straks wordt op nog meer lopers en wandelaars gehoopt. De Kwaremont Run for Fun is geen wedstrijd, maar een gemoedelijke en ongedwongen happening, waarbij de deelnemers tot maximum acht flesjes van het bekende blonde Kwaremont-bier kunnen veroveren – of flesjes frisdrank voor wie jonger dan 16 is. Het gaat om één flesje per afgelegde ronde van 1,8km.

Koelkast aanvullen

Er is vrije start tussen 13 en 15.30 uur voorzien en er kan tot uiterlijk 17 uur deelgenomen worden. Het parcours bevindt zich zoals gezegd op het stedelijke sportstadion Benny Vansteelant en in het nabije stadspark. “Het is op de eerste plaats de bedoeling om iedereen zoveel mogelijk aan het sporten te krijgen”, zegt persverantwoordelijke Bart Schepens van Torrac. “Al is het natuurlijk aangenaam om intussen je koelkast te kunnen aanvullen. De deelnameprijzen zijn dezelfde als vorig jaar. Volwassenen betalen vooraf 9 euro inschrijvingsgeld en wie jonger dan 16 jaar is 5 euro. De dag zelf komt er 2 euro bij en kost deelnemen respectievelijk 11 en 7 euro. Tijdens het wandelen en lopen zorgen we voor waterbevoorrading. Er zijn ook kleedkamers en douches voorzien. Het wordt een sportevenement voor jong en oud, maar het is absoluut géén race tegen de klok!”

Torrac wordt geleid door voorzitter Sissi Callewaert (de vrouw van Bart) en Badmintonclub Torhout door voorzitter Erik Descheemaecker. Laatstgenoemde is tevens loper bij Torrac, wat een eerste link tussen de twee verenigingen betekent. Bestuurslid Frederik Neirynck van de Torhoutse badmintonclub maakt eveneens deel uit van Torrac en zit in de organisatie van de Run for Fun.

Ook Marc Vandenbruwaene is nauw bij het initiatief betrokken. Hij slaagde erin om de brouwerij De Brabandere uit Bavikhove als hoofdsponsor aan te trekken. In dat bedrijf wordt het blonde volmoutbier Kwaremont gebrouwen. Tijdens de loop- en wandelhappening kunnen de deelnemers flesjes van 33 cl in de wacht slepen. Op nadrukkelijke voorwaarde dat ze minstens 16 jaar zijn…

Al een tijdje populair

Bierlopen zijn al een tijdje populair in het loopcircuit. Blijkbaar willen nogal wat joggers af van de traditionele stratenlopen en verkiezen ze initiatieven waarbij de geleverde prestaties van ondergeschikt belang zijn. Ook de trails door de vrije natuur, zonder nadruk op de chrono, worden momenteel sterk gesmaakt.

Marc Vandenbruwaene lanceerde zowat een jaar geleden het idee van de Run for Fun en meteen kende zijn initiatief heel wat bijval. “Dat Torrac en Badmintonclub Torhout voor dit initiatief samenwerken, is een pluspunt”, vindt Bart Schepens. “Met twee verenigingen ben je tot meer in staat dan in je eentje. De verstandhouding tussen de genoemde lokale clubs is optimaal. We hebben nu natuurlijk nog de volle medewerking van de lopers nodig, want zonder deelnemers geen fun!”

www.kwaremontrunforfun.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier