Twee Brugse scholen stellen hun sportzalen naschools ter beschikking

In totaal stellen al elf Brugse scholen hun sportinfrastructuur ter beschikking aan democratische huurtarieven. © Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De Varens, secundaire school voor bijzonder onderwijs in Sint-Andries, en het Atheneum Jan Fevijn in Assebroek stellen hun sportinfrastructuur na schooltijd open voor sportclubs. De scholen sloten daarvoor overeenkomsten met de stad Brugge, waarin wordt bepaald dat ze democratische verhuurtarieven dienen te hanteren.

Het stadsbestuur werkt al een aantal jaren samen met scholen en zoekt op die manier mogelijkheden om meer sportinfrastructuur ter beschikking te stellen van sportclubs en individuele sporters. Dat is een resultaat van de “Brede Schoolfilosofie” dat in het beleidsplan van de stad werd opgenomen.

“Er is vooral in de avonduren een tekort aan sportinfrastructuur, als we kunnen samenwerken met scholen om hun sportinfrastructuur na schooltijd open te stellen is dit een win-win situatie: er komt meer sportinfrastructuur ter beschikking van de sportclubs én de scholen ontvangen wat extra inkomsten uit de verhuur”, klinkt het bij Schepen van Sport Dolores David.

Schepen van Onderwijs Pablo Annys: “Met deze nieuwe samenwerkingen voeren we de doelstellingen uit het Brede Schoolprincipe verder uit. De scholen tonen hiermee ook aan dat ze hun maatschappelijke taken, om meer mensen de kans te geven van sportinfrastructuur gebruik te maken, zeer ernstig nemen.”

Al 11 scholen

Ondertussen zijn er al elf scholen die hun sportinfrastructuur aan de democratische tarieven van de stad openstellen. Daarmee is Brugge één van de koplopers in Vlaanderen. Ook de directeurs van de twee nieuwe extra scholen zijn tevreden over de samenwerking. “We hebben een mooie sporthal, het is goed dat we die kunnen openstellen voor sportclubs. Op die manier kunnen ook meer mensen kennismaken met onze school en wat we aanbieden aan de leerlingen”, aldus directeur Bernard Billiet van de Varens.

Directeur Inge Mus van Atheneum Jan Fevijn vult aan: “Het is een ideale manier om de dure infrastructuur, die door de gemeenschap werd betaald, optimaal te benutten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier