Twaalfde Rousselaerse Revue trekt de wereld rond

Onder meer de slimme vuilnisbakken komen aan bod in de revue. © Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Voor de twaalfde keer al pakt de Rousselaerse Revue in april uit met revue. Dit keer is de titel ‘t Is overool ‘t zelfste, daarbij trekken ze de wereld rond, maar kunnen ze enkel maar concluderen dat het in Roeselare zo slecht nog niet is.

Maar liefst 65 mensen werken mee aan de jaarlijkse revue, daarbij 25 acteurs, een muzikant, een dansgroepering én dan ook nog eens heel wat vrijwilligers achter de schermen. “We zijn al bezig sinds januari en nu hebben we nog een kleine twee weken om de puzzel te doen passen”, aldus Werner Van Branteghem die steevast de revue schrijft.

Luc Verleye verzorgt voor de tweede keer de regie. “Ik speel zelf mee en ken de groep, dat is wel belangrijk. Het is vaak improviseren in de voorbereiding, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het opnieuw in orde komt”, aldus Luc. Een inspiratiebron voor de revue is de actualiteit. “Die is meer dan ooit aanwezig. Met dank aan de Roeselaarse politici”, lacht Werner.

“Dit jaar gaan we de wereld rond om revue te kijken, van Rusland tot China en Nederland, maar uiteindelijk kunnen we enkel maar concluderen dat het in Roeselare zo slecht nog niet is”, stelt Werner. “Dat is de rode draad van onze twaalfde revue.”

De revue ‘t Is overool ‘t zelfste wordt gespeeld op woensdagen 12 en 19 april, vrijdagen 14 en 21 april, zaterdagen 8, 15 en 22 april en zondag 23 april in zaal OCAR. Telkens om 20 uur, behalve op zondag, dan om 15 uur. Tickets zijn te verkrijgen via de Revuefoon op 0476 58 27 92 of ruby.degryse@telenet.be.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier