Twaalfde Camping op het Plein verwelkomt 300 kampeerders

Camping op het Plein staat voor een heel weekend vol activiteiten. De initiatiefnemers zijn KWB Sellewie, Chiro Sellewie, Femma Sellewie en VOS. © MVD
Redactie KW

Het terrein achter ‘t Heem in Sint-Lodewijk wordt dit weekend opnieuw omgetoverd tot een grote camping. De twaalfde editie van ‘Camping op het Plein’ wordt een echt familiegebeuren met een 300-tal kampeerders. De organisatoren zorgen voor een weekend vol entertainment.

KWB Sellewie, Chiro Sellewie, Femma Sellewie en VOS (Voldane Oud-leiding Sellewie) slaan het komende weekend de handen in elkaar voor de organisatie van ‘Camping op het Plein’. Het terrein achter ‘t Heem in Sint-Lodewijk verandert van vrijdag 4 tot en met zondag 6 mei weer in een grote camping. De organisatie is aan de twaalfde uitgave toe. “In 2007 pakten we uit met onze eerste ‘Camping op het Plein'”, stellen de initiatiefnemers. “Het werd een succes, want een dertigtal gezinnen tekende present. Heel wat deelnemers merkten toen op dat één overnachting, gezien het vele werk, eigenlijk te weinig was. Vandaar dat er in 2008 een tweede overnachting bij kwam. Een geslaagde zet, want toen mochten we een 50-tal families verwelkomen.”

“Daarna zetten we telkens een stapje vooruit. De jongste edities zitten we aan ons maximum aantal deelnemers. Voor onze twaalfde uitgave gaan we op de ingeslagen weg verder. Wij richten ons naar gezinnen en verwachten een 300-tal kampeerders. We willen er een echt familiegebeuren van maken. We verwelkomen hen met de tent, de caravan of de mobilhome. Het programma is grotendeels vergelijkbaar met vorige edities, maar we hebben hier en daar enkele nieuwe accenten gelegd.”

Zangstonde

“De camping gaat open op vrijdag 4 mei om 16 uur en gaat terug dicht op zondag 6 mei omstreeks 14 uur. Het hele weekend staan er tal van activiteiten op het programma. Er is voor elk wat wils. Op vrijdagavond 4 mei houden we het rustig. Er is de klassieke zangstonde bij het kampvuur en uiteraard wordt de innerlijke mens niet vergeten. Na het ontbijt gaan we op zaterdag 5 mei om 9.30 uur verder met een familiewandeling. Om 10 uur kan men zijn kans wagen in een spelletje petanque of kubb. Er is ook een voetbal- en dartstornooi. Om 17.30 uur is er campingaperitief met De Brasserie en vanaf 18.30 uur kan men aanschuiven voor onze open keuken barbecue en papillot van vis met frietjes en groenten. Vooraf inschrijven is wel verplicht. Ook niet-kampeerders zijn welkom. Vanaf 21 uur is een volksdansavond voorzien. Zondagmorgen 6 mei verwachten we weer heel wat amusement en spektakel tijdens ons twaalfde tornooi ‘sletseschieten’ dat om 10 uur van start gaat. Het reglement is eenvoudig: vanuit stilstand je pantoffel (sletse) zo ver mogelijk ‘schieten’…” (DRD)

Info: www.kwbsellewie.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier