Tuinier valt uit hoogtewerker en komt om het leven in Zedelgem

Redactie KW

Een 39-jarige man uit Houtave is woensdagavond om het leven gekomen bij een arbeidsongeval in de Ruddervoordsestraat in Zedelgem. Hij viel er uit een hoogtewerker toen hij een boom aan het snoeien was. Alle hulp kwam te laat.

De tuinier uit Houtave was samen met enkele collega’s aan het werk in de Ruddervoordsestraat in Zedelgem. Daar waren ze verschillende bomen aan het snoeien. Rond 18.15 uur ging het gruwelijk mis. De 39-jarige man stond op dat moment in een hoogtewerker om de grote takken te snoeien.

Plots zagen zijn collega’s hoe een grote tak afbrak en op het bakje van de hoogtewerker viel. Het bakje kreeg een serieuze slag en de tuinman viel eruit. Hij belandde enkele meters lager op de grond. Zijn kameraden probeerden nog om hem te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat.

De politie werd verwittigd en zette de plaats onmiddellijk af. Alles gebeurde in een tuin op dertig meter van de weg. Ook het parket van Brugge werd opgetrommeld. Zij kwamen ter plaatse om de precieze omstandigheden verder te onderzoeken. Aangezien het om een arbeidsongeval gaat, zal wellicht het arbeidsauditoraat zich later over de zaak ontfermen.

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier