Tuinfeest van vrienden in Aartrijke uitgegroeid tot festival met duizenden bezoekers

17/07/17 om 12:52 - Bijgewerkt om 12:52

"En zeggen dat we schrik hadden dat het een flop ging zijn", aldus de organisatoren.

Tuinfeest van vrienden in Aartrijke uitgegroeid tot festival met duizenden bezoekers

"In Aartrijke is heel erg weinig te beleven voor jongeren qua uitgaan, dus kwamen we op het idee zelf een feestje te organiseren." Aan het woord is Mieke Deprey (28), een van de acht Aartrijkse vrienden die drie jaar terug samen het initiatief namen om een tuinfeestje te organiseren waarop ze al hun vrienden uitnodigden. Het bleek een zodanig schot in de roos dat ze het vorig jaar opnieuw deden en iets groter aanpakten.

Dit jaar kan moeilijk nog over een 'tuinfeestje' gesproken worden. Het evenement ontplofte, werd over twee dagen gespreid en is ondertussen uitgegroeid tot een heus festival. "Het is de eerste keer dat we er twee dagen van maken en we hadden eigenlijk een beetje schrik dat het een flop ging worden", zegt Mieke. "We deden alvast heel wat extra inspanningen om het de feestvierders naar hun zin te maken. Zo vergrootten we de oppervlakte en zorgden we voor heel wat extra aankleding en sfeer in tegenstelling tot vorig jaar."

Daarnaast werd ook kost noch moeite gespaard om een goeie line-up te voorzien, zo wisten ze onder andere name te strikken als Yves Deruyter, Lil kleine en Pat Krimson. De bende vrienden maakte heel wat reclame via social media en dat legde hen duidelijk geen windeieren. Maar liefst drieduizend jongeren kwamen afgezakt richting Aartrijke om uit de bol te gaan. "We staan eigenlijk zelf een beetje te kijken van het succes", klonk het bij de organisatoren.

De feestvierders amuseerden zich dan ook kostelijk. "Eindelijk wordt in de buurt eens iets georganiseerd wat de moeite is", zegt Arne Vandewaetere (30) uit Koekelare. "Als dit gestart is als tuinfeest is het er ondertussen wel eentje op flinke hormonen geworden", lacht hij. Of ik volgend jaar terug kom? "Vanals de datum bekend wordt stippen we die sowieso aan in de agenda." Een vierde editie komt er volgens de organisatoren zeker al is is nog niet duidelijk of dat op dezelfde locatie doorgaat. "We zijn al volop aan het brainstormen voor volgend jaar en als we nog een stap groter gaan moeten we misschien wel op zoek naar een ander terrein, maar dat maken we op tijd en stond bekend."

(DDM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!