Tuinaannemer uit Varsenare voor vijftien jaar naar cel voor poging tot moord op ex-schoonvader

Redactie KW

Een 50-jarige man uit Varsenare heeft in de Brugse rechtbank vijftien jaar effectieve celstraf gekregen voor poging tot moord op zijn ex-schoonvader.

Op 9 juli vorig jaar sloegen de stoppen door bij Eddy V. H. uit Varsenare. Vol woede over het verloop van zijn echtscheiding slikte de 50-jarige tuinaannemer enkele kalmeerpillen in combinatie met een aanzienlijke hoeveelheid alcohol. Vervolgens fietste hij naar de woning van zijn ex-schoonouders in de Stokveldelaan in Sint-Michiels. Daar ging hij zijn 75-jarige ex-schoonvader Erik V. D. te lijf en sloeg hem het hoofd in met een koevoet. Na de feiten liet hij zich gewillig inrekenen door de politie. Sindsdien zit Eddy V. H. in de cel. Het slachtoffer overleefde de aanslag maar belandde met een zware schedelbreuk in het ziekenhuis, waar hij zeven maanden op de dienst intensieve zorgen lag. Zijn revalidatie zal allicht nog jaren duren.

Met wagen in garagepoort

Het was niet de eerste keer dat V. H. zijn voormalige schoonouders viseerde. In februari 2013 trok hij naar hun woning en omdat de deur gesloten bleef, reed hij met zijn wagen in de garagepoort. Voor die feiten kreeg hij in juni vorig jaar tien maanden voorwaardelijke celstraf. Volgens zijn advocaat Kris Vincke was dat vonnis de spreekwoordeljike druppel die de emmer op 9 juli deed overlopen. “Zijn ex had hem na de scheiding het leven zuur gemaakt“, stelde Vincke tijdens de pleidooien. “Hij werd door haar belaagd en ze dreigde ermee al zijn geld af te nemen. Maar zijn klachten werden niet onderzocht. Zij slaagde wel in haar opzet en mijn cliënt zit compleet aan de grond. Zijn ex-schoonvader beschouwde mijn cliënt als de manipulator die de breuk in de hand heeft gewerkt.”

(AF)