Tuin der Lusten gaat op zoek naar de ideale wereld

Zaterdagavond was er alvast een geslaagde start van de Tuin der Lusten. © (Foto SB)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Op de site Noord is er dit weekend de Tuin der Lusten, daarbij werkten meer dan 25 sociale en culturele verenigingen samen. Dat leidde tot enkele leuke resultaten.

De Tuin der Lusten is dit weekend aan de vijfde editie toe op site Noord in de Désiré Mergaertstraat in Roeselare. Bijzonder aan dit evenement is dat er onverwachte verenigingen de samenwerking aangaan. Leden van culturele verenigingen werken samen met sociale organisaties, dat leidt tot verrassende resultaten. Bovendien krijgen mensen die het vaak moeilijker hebben zo de kans om hun talenten te ontwikkelen.

Dit jaar gaan ze voor ‘Utopia’ als thema en bekijken ze hoe ver we af staan van een ideale wereld. In totaal werkten er meer dan 25 organisaties mee. De hele dag kun je op site Noord terecht voor heel wat demonstraties, attracties, voorstellingen en noem maar op. Je kunt er je volledig laten onderdompelen in een utopische wereld.

De Tuin der Lusten begon zaterdagavond al met onder andere een optreden van Amour Fou. Het is een onderdeel van de autovrije zondag in Roeselare.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier