Tuin der Lusten en heel wat animatie op autovrije zondag in Roeselare

Rechtstaand hebben we v.l.n.r. Marec Zeghers, Carine Deilgat, Peter Alleman en Nancy Acx. Vooraan Samantha Lasseel en Kasper Verhelst. Klaar voor een spetterende Tuin der Lusten. © (Foto Joke Couvreur)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Roeselare bant op zondag 18 september de auto in het stadscentrum. Bewoners en bezoekers krijgen alle ruimte om er te wandelen, te fietsen, te speeln of om gewoon te genieten. Op de site Noord is er De Tuin der Lusten.

Op zondag 18 september is er autovrije zondag in Vlaanderen, Roeselare doet als een van de 40 Vlaamse steden en gemeenten mee. In het centrum van de stad zullen straten en pleinen autovrij worden gemaakt en krijgen bewoners en bezoekers alle ruimte om er te wandelen, te fietsen, te spelen of om gewoon te genieten. “Het is de manier om het stadscentrum op een andere manier te beleven”, vertelt schepen Griet Coppé.

Je kunt met gekke fietsen rijden, picknicken in de Ooststraat, bakfietsen testen op het Stationsplein en op de Grote Markt is er een animatiepark van Zeppe, Zikki en Aya. Op de site Noord is er al vanaf zaterdag 17 september het sociaal-artistiek evenement De Tuin der Lusten, waar je het resultaat krijgt te zien van ongewone samenwerkingen.

Het centrum van Roeselare is verkeersvrij van 11 tot 18 uur.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier