Tuin der Lusten brengt het paradijs naar Roeselare

Redactie KW

Het De Coninckplein in Roeselare werd dit weekend omgetoverd in een heus paradijs. Aanleiding was het sociaal – artistiek project Tuin der Lusten waarbij culturele verenigingen de samenwerkingen aangingen met sociale organisaties. Dat leidde tot enkele unieke resultaten.

Normaal staat het Sint-Amandsplein bekend als een vrij grijze vlakte, maar niet dit weekend. De mensen van de Tuin der Lusten hebben het plein omgetoverd in een kleurrijke oase, bijna het paradijs. Looking for paradise is dan ook het thema van het project dit jaar. “Dat hebben we op verschillende manieren proberen te bereiken, het paradijs is dan ook voor iedereen iets anders. Het kan vaak in de erg simpele zaken zitten”, aldus coördinator Kasper Verhelst.

De Tuin der Lusten begon al zaterdagavond en kreeg een vervolg zondagnamiddag. Door de aangename zomertemperaturen was het erg druk in het centrum van de stad, op het terras was het zoeken naar een plaatsje. Wie geen plaatsje vond, kon gewoon eens rondkijken bij de verschillende activiteiten. Er is een fototentoonstelling door Hannes Verstraete, kunst van onder andere Nel Bonte, Christo° en Striptic en op zaterdag kon je onder andere genieten van muziek door Amour Fou, Patty Mayeu en Dandy Davy. Je kunt er nog tot 20 uur terecht.

Interactiviteit staat centraal, zeker bij de acts zoals De Wonderneming, Kopop Paradijs of Woesh Circusatelier. Kortom: de tweede editie van het sociaal – artistiek project werd een groot succes. “Dit is niet het eindpunt, ervaring leert dat uit ons project verschillende andere projecten ontstaan en dat maakt het plezant. Sowieso komt er een vervolg, maar in welke vorm dat weten we nog niet.”

(TD-foto’s TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier