Trucker uit Langemark veroordeeld voor openhangende laadklep die Marlon (16) het leven kostte

Marlon Deklerck. (GF)
Stefan Vankerkhoven

“Onze Marlon is gezuiverd, hij heeft geen schuld aan zijn eigen dood. Nu kunnen we beginnen rouwen.” Met die woorden reageren de ouders van de overleden bromfietser Marlon Deklerck op de veroordeling van trucker Filip L. uit Langemark.

Gemakzucht haalde het op verantwoordelijkheidsbesef“, verklaarde de Brugse politierechter Rudy Sierens, toen hij donderdag zijn gemotiveerd vonnis voorlas. Hij achtte vrachtwagenchauffeur Filip L. volledig verantwoordelijk voor de dood van de jonge Brugse bromfietser Marlon Deklerck (16). Die reed in april vorig jaar op het fietspad langs de Oostendse Steenweg, ter hoogte van een Aziatische concept store, met zijn borst tegen de smalle en haast onzichtbare laadklep van een vrachtwagen.

Horizontale guillotine

Chauffeur Filip L. was net zijn lading aan het lossen. Hij had zijn vrachtwagen tegen een haag geparkeerd en de laadklep hing 50 cm over het fietspad. “Er is sprake van nalatigheid door de vrachtwagenchauffeur. Niet alleen omdat zijn laadklep deels over het fietspad hing, maar omdat hij zijn signalisatiekegel in de laadruimte had laten liggen. Bijgevolg was die dunne laadklep, die als een horizontale guillotine Marlon Deklerck doodde, onzichtbaar voor de jonge bromfietser.”

Rudi Sierens veroordeelde Filip L. tot drie maanden voorwaardelijke celstraf, 1.500 euro boete en drie maanden rijverbod, waarvan twee maanden met uitstel. De voormalige trucker – sinds het ongeval rijdt hij niet meer met een vrachtwagen – moet 42.500 euro schade betalen aan de familie van Marlon Deklerck betalen.

(SVK)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier