Triatlon Izegem: 667 atleten zwemmen in De Gavers in Harelbeke

Dit jaar geen zwemmers in het kanaal, maar wel in De Gavers in Harelbeke. © Frank Meurisse
Philippe Verhaest

Morgenochtend start de Izegemse Triatlon uitzonderlijk in De Gavers in Harelbeke, waar 667 van de 952 atleten het zwemgedeelte afwerken. “We hebben iedereen gevraagd om de verkeer- en parkeerregels te respecteren”, zegt voorzitter Frank Bruyneel.

Aangezien in het kanaal Roeselare-Leie nog altijd blauwalgen te vinden zijn, zijn de organisatoren van de 28ste editie van de Izegemse Triatlon gedwongen om het zwemgedeelte op een andere locatie uit te rollen. “Gelukkig kunnen we in het provinciaal domein De Gavers terecht, want anders moesten we onze wedstrijd reduceren tot een duatlon”, verduidelijkt voorzitter Frank Bruyneel.

De extra locatie zorgt wel voor een pak praktische beslommeringen, want liefst 667 van de in totaal 952 atleten moeten in De Gavers het zwemgedeelte afwerken. “Enkel de fietsers en lopers van de trio-triatlon moeten niet naar Harelbeke afzakken. Maar we hebben deze eenmalige nieuwe situatie goed voorbereid. De voorbije dagen waren hectisch, maar we zijn er klaar voor. Sowieso vindt het zwaartepunt van de triatlon in Izegem plaats, zoals altijd.”

Triatlonvoorzitter Frank Bruyneel (links) en stichter Dirk Demaré.
Triatlonvoorzitter Frank Bruyneel (links) en stichter Dirk Demaré.© Frank Meurisse

De toestroom van atleten zal niet voor grote verkeersproblemen zorgen, zegt Frank Bruyneel. “We hebben alle deelnemers gevraagd om de verkeers- en parkeerregels te respecteren. De politiezone Gavers zal alvast een extra oogje in het zeil houden om alles vlot te laten verlopen. We starten om 8 uur en om 11.30 uur moet de laatste zwemmer De Gavers verlaten hebben.”

Om 18.30 uur moet de slotceremonie van de triatlonwedstrijd er op zitten. “En dan zullen we klinken op hopelijk een nieuwe geslaagde editie”, glimlacht Frank. “Maar volgend jaar hopen we uiteraard gewoon weer in het kanaal te kunnen zwemmen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier