Triamant in Geluwe officieel geopend

Redactie KW

Zaterdag vond langs de Wervikstraat in Geluwe in aanwezigheid van Vlaams minister Jo Vandeurzen (CD&V) de officiële opening plaats van Triamant, een vernieuwend woon- en zorgproject.

De nieuwbouw bevindt zich dichtbij de voetbalterreinen van KSK Geluwe. Het gaat om drie gebouwen met in totaal honderd flats en twintig studio’s. Met de klok rond elke dag zorg op maat en een compleet uitgewerkt dienstenaanbod. Er zijn nogal wat misverstanden over het concept. Zo denken velen dat alleen senioren en ouderen er kunnen wonen. “Niks is minder waar, ook jongere koppels en alleenstaanden zijn hier welkom, kerngezond of zorgbehoevend”, zegt Els Defauw. “Een ander misverstand gaat om de minimum 150.000 euro aan obligaties. Wie hiervoor intekent en hier niet woont, ontvangt een bruto-jaaropbrengst van 3,25 procent. Die doet de toekomstige dagvergoeding zakken of zelfs halveren.”

“Verblijven kan dus onder een huur- of obligatieformule. Intekenen voor een obligatie is helemaal niet verplicht. Wie hier niet voor kiest, betaalt voor een standaardkamer van één persoon per dag 44,92 euro. Inbegrepen onder meer in de eethoek een tafel met vier stoelen, elektriciteit, gas, water, telefonie, internet, televisie en brandverzekering. De kamers beschikken over een volledig ingerichte keuken met alle toestellen, een bed en nachtkastje. Je eigen meubilair meenemen, kan uiteraard. Het door ons laten inrichten kost extra vier euro per dag.”

In de brasserie kost een dagmenu met voorgerecht, hoofdgerecht en dessert maar 12 euro. Bewoners betalen 9,75 euro. Op donderdag is er een koffie- en taartnamiddag met koffie en taart aan 5 euro en de tweede tas koffie gratis. “Donderdagnamiddag zat hier wel honderd man”, aldus de bewonersadviseur. Voor de kinderen zijn er naast het terras van de brasserie speeltoestellen. Er zijn ook petanquepleinen.

(EDB-Foto LV)

V.l.n.r. zien we uitvoerend voorzitter Triamant Jo Robrechts, Minister van Welzijn en Gezondheidszorg Jo Vandeurzen, gedelegeerd bestuurder Dirk De Baets, burgemeester Youro Casier en Leen Van den Neste, CEO van spaarbank VDK. (Foto LV)
V.l.n.r. zien we uitvoerend voorzitter Triamant Jo Robrechts, Minister van Welzijn en Gezondheidszorg Jo Vandeurzen, gedelegeerd bestuurder Dirk De Baets, burgemeester Youro Casier en Leen Van den Neste, CEO van spaarbank VDK. (Foto LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier