Treffen Waregemse motards steunt dit jaar vzw Alarm

Sven Beerlaen, Wouter Scherpereel, Peter Struyve en Bjorn Depoortere van de Waregemse Motorvrienden aan de ingang van het ontmoetingscentrum wijk Nieuwenhove. © DJW
Redactie KW

De Waregemse Motorvrienden zijn op zondag 5 augustus aan hun tweeëntwintigste Mirakeltreffen toe. Motards en hun gezelschap kunnen vanaf 8 uur tot na de middag rond 13 uur inschrijven en starten aan het ontmoetingscentrum KOCN in de Kerkhofstraat.

Net als vorige edities hopen de organisatoren weer op een paar honderd deelnemers. De opbrengst dit jaar is bestemd voor vzw Alarm uit Waregem, die zich inzet voor kansarme kinderen in de regio rond de stad.

Noord-Frankrijk

“Vorig jaar telden wij 280 inschrijvingen”, dixit bestuurslid Bjorn Depoortere. “Dat is een mooi aantal dat we graag ook deze keer willen halen, zoniet nog wat meer. De rit die we hebben uitgestippeld is 175 kilometer lang. De deelnemers gaan richting Henegouwen, Pays de Collines en doen ook een stukje in Noord-Frankrijk. Onder andere het dorpje Wallers staat op het programma, niet het bos maar de plaats zelf. De route is bewegwijzerd en is ook op gps te bekomen. Wie kan deelnemen? Iedereen die het wil. Je hoeft geen lid te zijn van een of andere motorclub. Start en aankomst zijn op de parking van het ontmoetingscentrum in de wijk Nieuwenhove, het KOCN.”

De inschrijvingen kosten 8 euro voor de piloten en 5 euro voor de duo’s. Net als vorige edities reiken de Waregemse Motorvrienden opnieuw een drie bekers uit: een aan de grootste deelnemende club, een aan de deelnemer die het verst woont en naar Nieuwenhove komt afgezakt en een aan de oudste deelnemer.

Coverband

Er is ook een muzikale noot. “Rond 14.30 uur staat er een optreden op het programma met coverband!Mayday!. Die speelt twee keer een uurtje met een pauze van een half uur”, aldus Bjorn. “Tijdens die pauze reiken we de bekers uit en is er de tombola met prijzen, zowel voor de motorrijders als voor de bezoekers die komen genieten van de namiddag in en rond het ontmoetingscentrum”, besluit Bjorn. (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier