Transitmigranten die havenarbeider met stenen bekogelden, blijven aangehouden

Redactie KW

In de haven van Zeebrugge is het dinsdagochtend vroeg tot een confrontatie gekomen tussen enkele illegalen, havenarbeiders en securitymensen.

De transitmigranten raakten gefrustreerd omdat ze de haven niet binnen raakten en reageerden zich daarom af op de veiligheidsmensen en de arbeiders. Daarbij bleef het niet bij verbale agressie: de illegalen namen grote stenen van de grond en bekogelden de security en de arbeiders.

Volgens de arbeider die een klacht neerlegde bij de politie, loopt de situatie steeds meer uit de hand. “Het wordt steeds gevaarlijker”, zegt hij. Gelukkig werd er deze ochtend niemand geraakt door de stenen. De politie startte meteen een onderzoek en kon in de buurt één van de daders identificeren: het gaat effectief om een illegaal. Hij wordt woensdag in principe voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

De voorbije dagen waren er al verschillende incidenten met steengooiers.
De voorbije dagen waren er al verschillende incidenten met steengooiers.© MM

De voorbije dagen waren er al verschillende incidenten met steengooiers. Daarbij raakte één persoon al gewond. Het is dan ook een zeer gevaarlijke situatie. Voor wie niet aandachtig is en een steen op het hoofd krijgt, kan dat zware gevolgen hebben. Ook personeel van de NMBS werd al geviseerd. Politie en parket bevestigen de feiten en vragen alle incidenten te blijven melden.

Eén van de agressoren kon worden gearresteerd. Het betreft de 26-jarige Algerijn B.M., die voorheen al in de haven werd aangetroffen. Hij werd woensdag door de onderzoeksrechter in Brugge aangehouden.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier