Transfosite in Zwevegem krijgt op termijn 66 woongelegenheden

Redactie KW

Tijdens een infovergadering met omwonenden van de Transfosite maakte men bekend welke de plannen zijn voor de verdere uitbouw van deze site als ontmoetingsplaats.

Voor de bestaande gebouwen staat ondermeer het plaatsen van een glazen omhulsel rond het ketelgebouw begin 2017 op de agenda en ook de restauratie binnenin van het Transfogebouw. Daarnaast staan ook twee woonprojecten op stapel . Het eerste project links van de inrit P.Ferrardstraat betreft een samenwerking met prive-partner Mevaco. Zij bouwen palend aan de achterzijde van de woningen van de Kanaalstraat 42 wooneenheden, zijnde 16 rijwoningen en 26 appartementen en daar rond een parkgebied.

Het tweede project is van bouwmaatschappij van ‘Eigen Haard’ rechts van de inrit van de P. Ferrardstraat en betreft 24 wooneenheden zijnde 14 rijwoningen en 10 appartementen in twee blokken. Hier zijn het zowel huur- als koopwoningen. Naar aanleiding van recente geluidsoverlast bij buitenactiviteiten werd daarvoor een nieuw huishoudelijk reglement opgesteld die in de toekomst in grote mate de overlast voor de aanpalende buurten zou moeten beperken.

(RRZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier