Tramstatie en Carina Radio schenken 7.000 euro aan Kinderkankerfonds in Ichtegem

Op de foto zien we v.l.n.r.: Caroline Spriet en Luc Declerck van het Tramstatiecomité, prof. dr. Yves Benoit van het Kinderkankerfonds en Luc Vandendriessche van het Tramstatiecomité. © HH
Redactie KW

Zaterdagavond werd op de Tramstatie in Ichtegem de tiendaagse Carina Radio afgesloten. Er werd 7.000 euro opgehaald voor het Kinderkankerfonds.

Het buurtcomité van de Tramstatie organiseerde van 3 tot 12 september een tiendaagse revival van Carina Radio, een vrije zender die in de jaren ’80 bijzonder populair was. Tegelijk werd geld ingezameld voor het Kinderkankerfonds. Dat gebeurde woensdag met de vestiging van het Belgisch record stoepkrijttekenen, waar 255 kinderen van de Ichtegemse basisscholen aan deelnamen en waarvoor ze zich konden laten sponsoren.

Daarnaast werden kunstwerken geveild van Irénée Duriez en van Veronique Demuynck. Twee Duriez-tekeningen vonden kopers voor 1.200 en 750 euro, het werk van Veronique Demuynck ging voor 100 euro van de hand. Verder werden ook versgebakken wafeltjes verkocht. Alle acties brachten in totaal 6880,51 euro op, maar een gulle schenker rondde dat bedrag af tot 7.000 euro. De cheque werd zaterdagavond overhandigd aan professor Yves Benoit, de voorzitter van het fonds.

De tiendaagse Carina Radio was een groot succes in Ichtegem. Het radioterras nabij de studio in een voormalig tramstel op het bedrijf Mispelon in de Hugo Verrieststraat zat elke avond afgeladen vol. Zaterdagavond stipt tegen 18 uur sloot dj en voortrekker Ronny Boy de tien dagen radio geëmotioneerd af. Daarna werd hulde gebracht aan de radiomakers, werd het Tramstatiemonument gedraaid – dat gebeurt om de drie maanden – en volgde nog een druk bijgewoond feest op de site-Mispelon. (HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier