Trampolinepark Hangtime in vroegere Earth Explorer in Oostende

De zussen Anne Mie en Griet Strubbe openen in het voormalige Earth Explorer het vrijetijdspark Hangtime met trampolinebar, ballenbad, speelzone voor de kleintjes en koffiebar. © DJI
Redactie KW

In het voormalige Earth Explorer en later Explorado komt vanaf de kerstvakantie Hangtime, een vrijetijdsplek voor jong en oud met onder meer 1.000 vierkante meter trampolines, een reuze ballenbad, een uitdagende speelzone voor de allerkleinsten en een koffiebar.

De Oostendse zaakvoerders Anne Mie en Griet Strubbe haalden hun inspiratie uit de Verenigde Staten. “Trampolineparken zijn daar echt hot”, vertellen ze. “Het was al jaren onze dromen zoiets in ons land op te starten. Toen bekend werd dat Oostende op zoek was naar een nieuwe invulling van het Dirk Frimout Center hebben we onze kans gewaagd met dit concept. De overeenkomst met het stadsbestuur is rond en nu hopen we tegen de kerstvakantie te kunnen openen.”

Hangtime bevat 1.000 m² trampolines, maar zal meer zijn dan een trampolinepark. “Het wordt een totaalbeleving waar iedereen zich goed voelt”, zeggen de zussen Strubbe. “Terwijl ouders of begeleiders op hun gemak genieten van een koffie, kunnen de kinderen en jongeren zich volop uitleven op de trampolines. Maar ook ouders die het willen, mogen meespringen. Voor de allerkleinsten komt er een ballenbad en een speelzone. Daarnaast wordt een uitgebreid gamma trampoline- en andere sporten aangeboden: yogasessies, hangmatyoga, bungee dance en aerobicsessies. Er komen ook aparte trampolinesessies voor de allerkleinsten.”

Aparte bar

“We schenken heel veel aandacht aan de beleving van de bezoekers met doordachte interieurs, een stevige muziekinstallatie voor de jumpers, enthousiaste medewerkers en vakkundige jumpmasters. De koffiebar met heerlijke koffie, zelfgemaakte limonades en gezonde snacks maakt de belevenis compleet. We willen de bar en het trampolinegedeelte duidelijk scheiden, zodat mensen die rustig iets willen eten of drinken, niet gestoord worden door joelende kinderen. En ook fietsers en wandelaars zijn er welkom.”

Hangtime zal in de schoolvakanties elke dag open zijn en in het schooljaar op woensdagnamiddag, vrijdag vanaf 16 uur, zaterdag en zondag. Op de andere weekdagen is de vrijetijdshub beschikbaar voor teambuildings en activiteiten van scholen, clubs en instellingen. Er zullen vier mensen vast werken, aangevuld met jobstudenten en flexijobs. De toegangsprijs bedraagt 9 euro voor het eerste uur en 6 euro voor het tweede uur, maar de bar zal een aparte ingang hebben en gratis toegankelijk zijn. De zone voor de allerkleinsten wordt wellicht ook gratis en zal aansluiten op de bar.

Al twee jaar leeg

Het Dirk Frimout Center opende in 2004 onder de naam Earth Explorer, maar werd nooit een groot succes. In 2013 liet het Britse Merlin Entertainment de wetenschapsattractie over aan het Duitse Blueprint Entertainment. Earth Explorer heropende onder de naam Explorado, maar ook dat kon niet het grote publiek lokken. Het complex staat sinds een tweetal jaar leeg. Vanaf de kerstvakantie komt daar eindelijk verandering in.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier