Tracy uit Vlamertinge koos de naam voor amoerluipaardje Bellewaerde: "Hoogtepunt van de dag"

28/07/16 om 22:08 - Bijgewerkt om 22:23

Op zaterdag 6 augustus organiseert Bellewaerde een babyborrel voor de kleine amoerluipaardjes die er werden geboren. Dan worden ook de namen bekendgemaakt.

Tracy uit Vlamertinge koos de naam voor amoerluipaardje Bellewaerde: "Hoogtepunt van de dag"

Zo'n tien weken geleden kwamen in Bellewaerde drie amoerluipaardwelpjes ter wereld. Eentje haalde het helaas niet, maar de andere twee stellen het wel en groeien goed. Volgende week wordt hun naam bekendgemaakt in aanwezigheid van hun peter Stef Wauters, nieuwsanker bij VTM Nieuws, meter Iris Mittenaere, Miss France 2016, én de winnaars van de naamwedstrijd Mindy Vonck (17 jaar, uit Westerlo) en Tracey Artois (31 jaar, uit Vlamertinge).

De namen die zij voorstelden, werden door de dierenverzorgers gekozen uit meer dan 2.500 suggesties. Het voorstel van kleuterjuf Tracey Artois (31) uit Vlamertinge haalde het dus en hoewel we de naam nog niet gaan verklappen, contacteerden we Tracey toch al even voor een reactie. Tracey is kleuterjuf van het 2de en 3de kleuter in de Tierlantuin in Ieper, waar ze in september starten met een gloednieuwe freinetschool. Samen met haar partner Davy Vervisch heeft Tracey overigens zelf al twee 'welpjes', met name de dochters Lieke (7) en Laarke (5).

Proficiat Tracey. Hoe ben je er bij gekomen om een naam in te sturen voor de luipaardjes?

"Toen de welpjes geboren werden, bracht ik dit nieuws over aan mijn kleuters. Ik vind het wel leuk als de kleuters weten wat er in de omgeving gebeurt. En als het dan nog eens over dieren gaat, dan past dit helemaal in de leefwereld van mijn kindjes. In de klas stond de livestream regelmatig op, zodat de kleuters konden zien wat de welpjes en Vlada allemaal deden. Via de site bleef ik op de hoogte om belangrijke dingen te melden in de klas, bijvoorbeeld ook dat er één welpje gestorven was. Het was zo dat ik zag dat je voorstellen kon doormailen."

Was de naam snel gekozen?

"De naam die ik doorgaf, heeft voor mij geen speciale betekenis. Het is een naam die ik op internet vond, met wel een toepasselijke betekenis voor het dier. Meer kan ik jammergenoeg niet vertellen, want de namen blijven nog geheim tot aan de babyborrel."

Ben je zelf een beetje dol op dieren?

"We hebben zelf een kat(achtige) in huis. Ik vind het erg interessant om dieren te observeren, hoe ze eruit zien, hoe ze zich gedragen,... Hoewel ik niet echt een held ben bij sommige dieren, probeer ik mijn grenzen toch wel te verleggen. Twee jaar geleden kwam er bijvoorbeeld een oud-klasgenoot naar mijn klas om zijn babyslangen te tonen. Sindsdien vind ik slangen niet meer zo eng. (lacht)"

En ben je ook Bellewaerde-fan?

"Bellewaerde was en is een jaarlijkse uitstap die we met ons gezin maken. Vooral de mix van attracties en dieren vinden we wel leuk. Aangezien we van Ieper zijn, ging ik vroeger met mijn ouders ook vaak naar Bellewaerde. De Boomerang en de ronde bootjes (wild river) vind ik wel leuk, maar het treintje tussen de leeuwen en tijgers staat ook altijd op ons programma."

Je koos nu een naam en bent uitgenodigd voor de babyborrel. Zal dat je band met dat beestje en met Bellewaerde nog veranderen?

"Jammer genoeg kunnen we niet naar de babyborrel gaan aangezien we nog op reis zijn. Ik vind het wel heel jammer, want ik was er wel graag bijgeweest. Er staat namelijk een medische check-up op het programma, in bijzijn van de meters en peter. Wie weet mochten we de welpjes dan wel eens aaien of vasthouden. Ik krijg van Bellewaerde wel een abonnement om mijn 'metekindje' te kunnen bezichten. Mijn dochters moeten natuurlijk wel betalen, anders zouden ze zeker regelmatig eens gaan kijken gezien het zo dicht is. Twee dagen voor ik het leuke nieuws te horen kreeg, zijn we trouwens nog met het gezin naar Bellewaerde geweest. Jammer dat ik het toen nog niet wist, want mijn jongste dochter is er ook helemaal zot van. Voor haar waren de leeuwen en amoerluipaarden het hoogtepunt van de dag."

"Als meter en als kleuterjuf zou het natuurlijk fantastisch zijn om samen met mijn kleuters iets te doen voor de welpjes, zoals een geboortegeschenkje brengen met mijn klas, een feestje voor haar 1ste verjaardag of misschien wel een afscheidsfeestje als ze naar de vrije natuur gaat. Het is ook voor hen een leuk en educatief onderwerp."

(FV)

>> De welpjes live volgen kan nog altijd via https://www.youtube.com/watch?v=sKqWje13Sno

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!