Tovertafel voor Het Havenhuis in Reninge

De bewoners van Het Havenhuis en de directie maakten onlangs kennis met De Tovertafel. © KVCL
Redactie KW

Het Havenhuis in Reninge, een centrum voor personen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), kocht voor haar bewoners een Tovertafel.

De Tovertafel, een concept ontwikkeld door ingenieur Hester Le Riche, is een speels product voor volwassenen met een beperking. Vanuit een box aan het plafond worden kleurrijke spellen op een tafel geprojecteerd die reageren op hand- en armbewegingen. “De interactieve lichtanimaties zijn uitdagend, prikkelend en stimuleren de fysieke activiteit“, zegt directrice Gudrun Deryckere. “En ze zorgen voor veel plezier. Voor de tafel en het pakket spelletjes afgestemd op de mogelijkheden en interesses van onze bewoners, betaalden we net geen 6.500 euro.”

“Deze aankoop konden wij enkel en alleen realiseren dankzij de giften van mensen en organisaties die vzw Het Havenhuis een warm hart toedragen”, benadrukt de directrice van Het Havenhuis. “Ons Collectief Overlegorgaan, waarin enkele familieleden van onze bewoners de bewonersgroep vertegenwoordigen, gaf zijn goedkeuring voor deze aankoop. Dat gebeurt telkens bij grote investeringen. Ik ben ervan overtuigd dat de Tovertafel een belangrijke meerwaarde zal betekenen voor de dagbesteding van onze bewoners.”

(KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier