Totaal vernieuwde Crocodile heeft nu ook een museum

12/05/17 om 00:00 - Bijgewerkt op 11/05/17 om 13:26

Na enkele ingrijpende verbouwingen en renovaties heropende de bekende apotheek de Crocodile op de Grote Markt. Achter de totaal vernieuwde inrichting en gevel schuilt een historiek die terug gaat tot in 1895, toen Henri Copermans de iconische apotheek uit de grond stampte.

Het verhaal van de Crocodile begint in 1895 toen Antwerpenaar Henri Copermans met zijn vrouw Anne Smolders naar Kortrijk kwam en zich installeert als gediplomeerd drogist op de Grote Markt 5. Op de gevel staat in kapitalen geschreven In de Krokodil. Eronder staat in het Frans Droguerie Nationale en vlak boven de pui Nationale Drogerij. "Henri aarzelt niet om zijn zaak lokale bekendheid te geven. Zo adverteert hij bijvoorbeeld in mei 1902 in De Gazette van Kortrijk met het volgende: De Krokodil is het enige huis van dien naam in Kortrijk als drogerijenwinkel. Het is gelegen Groote Markt 5, tusschen den Café Belge en het Duitsch Bierhuis Munich. H. Copermans, gediplomeerd drogist", staat in de brochure van Philip Willaert. Henri overleed in 1903, Anne in 1911.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!