Torhoutse wijk Sint-Henricus viert vier dagen kermis

Het kermiscomité van Sint-Henricus nosdigt iedereen uit om de bloemetjes te komen buitenzetten. © Foto JS
Johan Sabbe

In de tweede helft van juni organiseert het kermiscomité van de wijk Sint-Henricus al voor de 22ste keer de kermisvierdaagse. Met als een van de absolute hoogtepunten de schlageravond op zaterdag. Ideaal om te komen meezingen.

De aftrap van Sint-Henricus-kermis wordt op vrijdagavond 22 juni om 19 uur gegeven door de spelers van het levende tafelvoetbal. Met net geen WK-niveau, maar het zal niet veel schelen. De toegang is voor iedereen gratis.

Weer schlagerfestival

Op zaterdag 23 juni rommelt het vanaf 6 uur omheen de kermistent, want dan worden oude spullen en brocante van onder het stof gehaald en te koop aangeboden tijdens de rommelmarkt.

Wie liever niet al te lang tussen al die prullaria slentert, kan vanaf 14 uur in de feesttent de voetbalwedstrijd België-Tunesië op een groot scherm meevolgen. Dit terwijl de kleinsten zich vanaf 13 uur volledig kunnen laten gaan op het springkastelenfestival of aanschuiven om een gekke ballon van clown Tyno te bemachtigen.

Op zaterdagavond 23 juni is er de tweede editie van Sint-Henricus Schlagert! Vanaf 20.30 uur kan iedereen genieten van onvervalste Vlaamse muziek met optredens door Frank Valentino, Herbert Verhaeghe, Jacco Ricardo, de Alpenzusjes en als top of the bill… de groep Swoop.

Op zondagmorgen 24 juni vanaf 10 uur is het ter hoogte van de kerk aanschuiven voor de jaarlijkse zegening van voertuigen. Na de steak met frietjes tussen de middag start om 14 uur het tweejaarlijkse schoolfeest van de vrije basisschool Sint-Henricus. Dit jaar met als thema: Henri op wereldreis. De kinderen dansen op liedjes van over de hele wereld. Vanaf 18 uur rijdt Discobar Eugene rond in de tent: lachen geblazen! Kermiszondag wordt traditiegetrouw om 22 uur afgesloten met een knallend en kleurrijk vuurwerk.

Kaarten en koffietafel

Op kermismaandag 25 juni om 14 uur is er de seniorenkaarting met koffietafel en gebak. Wie minder mobiel is, wordt gratis opgehaald door een pendelbus. Reserveren gebeurt via Martine Kerkhove, 050 21 52 15, 0485 60 97 57.

Voor alle verdere info en online tickets voor het schlagerfestival: www.sinthenricus.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier