Torhoutse feestzaal The Roots start zomerse pop-up

Yannick en Stephanie op de binnenkoer van The Roots, de zaak waarvan ze vanaf juli twee maanden een pop-upbar zullen maken. © Foto JS
Johan Sabbe

In oktober vorig jaar hebben Yannick De Ketelaere en zijn vrouw Stephanie Maes hun horecazaak The Roots in de Breidelstraat gesloten als restaurant en er een feestzaal van gemaakt die gehuurd kan worden voor verjaardagsparty’s, babyborrels, jubileumvieringen en vergaderingen. Een concept dat aanslaat, maar in de kalmere maanden juli en augustus wil het koppel The Roots tijdelijk omvormen tot een zomerse pop-upbar.

Yannick (31) en Stephanie (28), die recent de ouders van een zoontje Luíz zijn geworden, baten sinds februari 2011 eetcafé ‘t Paviljoen op de wijk Don Bosco uit. Ze hebben er een bloeiende zaak van gemaakt met veel vaste klanten en een goede reputatie. ‘t Paviljoen is evenwel hun eigendom niet – ze huren het – en dus besloten ze een tweede horecapand te zoeken met de bedoeling er hun geld in te investeren.

Kalmere zomermaanden

Zo zijn ze in mei 2016 eigenaar geworden van The Roots. Dat restaurant kreeg naam en faam voor zijn fijne keuken en gezellige interieur. Maar toen de keukenploeg te kennen gaf ermee te zullen stoppen, bleek het erg moeilijk te zijn om nieuw personeel aan te trekken of overnemers voor de uitbating te vinden. En dus beslisten Yannick en Stephanie om het mooie pand voortaan te verhuren aan mensen die er met hun eigen traiteur een feest willen organiseren, van welke aard ook. Een babyborrel bijvoorbeeld, of zelfs een beperkt huwelijksfeest.

“De verhuringen lopen prima”, zeggen ze. “Beter dan we hadden durven dromen. Maar in juli en augustus is het doorgaans kalmer op dat vlak en dus dachten we aan een creatieve oplossing om The Roots in die twee zomermaanden een zinvolle invulling te geven. Zo kwamen we op het idee om er een pop-upbar van te maken. Die zal van maandag tot en met vrijdag elke dag van 16.30 tot 23.30 uur open zijn. We hebben enkele jobstudenten met heel wat ervaring in de horeca, die de pop-up zullen runnen. En uiteraard houden we zelf ook een oogje in het zeil. Het voordeel is dat de bezoekers intussen de schoonheid van The Roots ontdekken, wat een pluspunt is voor de latere zaalverhuur.”

IJsdelicatessen Cloet

In de pop-upbar zullen verzorgde cocktails verkrijgbaar zijn. Niet de alledaagse, maar wel speciale, zomerse drankjes. Voorts worden de acht aanwezige tapkranen ingezet om verschillende streekbieren te schenken. “We zullen ook kleine hapjes aanbieden”, zegt Stephanie. “Noem het tapas, al moeten we nog eens precies bekijken wat het zal worden. En voorts serveren we verschillende ijscreaties in bokaaltjes. Dat doen we in samenwerking met de zaak IJsdelicatessen Cloet van op de Markt. Dat betekent dat de kwaliteit van het ijs in elk geval verzekerd is.”

Uiteraard is iedereen welkom om in juli en augustus van de pop-upbar te genieten. “We hopen op een succesverhaal. The Roots is voorzien van een gezellig interieur en een ruim zonneterras.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier