Torhoutse dronkelap niet welkom in Staden

Redactie KW

De man werd vorig jaar meer dan 80 keer door de Torhoutse politie opgepakt voor openbare dronkenschap en zit momenteel een celstraf uit in de Ieperse gevangenis.

Notoire dronkelap Jim B. (27) uit Torhout wil naar Staden verhuizen maar daar is hij niet welkom. Voor hij in de cel belandde had het Torhoutse OCMW voor hem een appartement geregeld in Staden, maar na amper tien dagen had hij ook daar zijn bedenkelijke reputatie alle eer aangedaan. “De politie weigerde bijgevolg om mijn cliënt in te schrijven”, stelt advocaat Luc Coucke. “Bijgevolg heeft hij geen vast adres, maar enkel een referentieadres bij het Torhoutse OCMW. Hierdoor kan hij niet vrijkomen met een enkelband, terwijl hij daar nochtans voor in aanmerking komt.”

Volgens Coucke heeft B. dringend professionele hulp nodig. “Maar in geen enkele instelling is hij welkom. Door zijn psychische problemen is groepstherapie nu eenmaal onmogelijk. Hij drinkt om zijn miserie te vergeten en is hierdoor in een vicieuze cirkel beland.” B. zit vijftien maanden cel uit voor drugsbezit en vandalisme. Recent kreeg hij er nog eens twee maanden bij. Nu riskeert hij opnieuw een straf voor enkele vernielingen. De rechter stelde deze zaak uit naar 12 mei.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier