Torhoutse circustopper Arne Sabbe treedt op in de eigen regio

Arne Sabbe (28): Torhouts toptalent in de circuswereld. © Foto JS
Johan Sabbe

Als prominent lid van het jonge circusgezelschap Collectif Malunés is Torhoutenaar Arne Sabbe (28) uit de Bakvoordestraat het helemaal aan het maken. Deze zomer is hij bovendien in Brugge én Roeselare in actie te zien.

Arne is de zoon van Jef Sabbe en Rita Spyckerelle en de broer van twee zussen, Ruth en wijlen Sigrid. Met het Collectif Malunés, dat internationaal aan het doorbreken is, toont Arne zijn acrobatisch talent op de Koreaanse bascule en de vliegende trapeze. De Koreaanse bascule is al jaren zijn grote liefde: de wip waar circusartiesten met volle kracht op springen om elkaar hoog in de lucht te doen vliegen. In de bejubelde voorstelling Foverer Happily combineert het Collectif Malunés de Koreaanse bascule met de vliegende trapeze, wat uniek en bijzonder spectaculair is.

Arne en zijn circusgezellen bevinden zich veel in het buitenland, maar komen deze zomer ook in de eigen streek optreden. Vooreerst doen ze dat in de tuin van het Grootseminarie in Brugge: op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 juli, telkens om 21 uur. Voor 11 euro kun je er Foverer Happily zien. Tickets: www.cirqueplus.be.

Later, op 14, 15 en 16 september, komt ook Roeselare aan de beurt tijdens het gestoorde festival De Groote Stooringe. Wie even wil genieten van Too Fat to Fly, de sublieme, meest recente act die Arne met Collectif Maluné opvoert, kan op Facebook terecht. Gewoon op Facebook Too Fat to Fly intoetsen en je komt op het mooie filmpje uit dat een kleine acht minuten duurt. Gratis circus van de allerbovenste plank! (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier