Torhout vormt langste erehaag tegen kanker

De fietsers kwamen vanuit Mechelen in Torhout aan tussen de langste erehaag. © Foto JS
Johan Sabbe

Zondag was Torhout een van de vier middagsteden van de fietshappening ‘De 1000 km van Kom op tegen Kanker’. In de ludieke wedstrijd om met de aanwezige toeschouwers de langste erehaag te vormen, trok Torhout aan het… langste eind.

Gerechtsdeurwaarder Paul Bruloot registreerde welgeteld 3.465 mensen in de zonovergoten erehaag en daarmee deed Torhout beter dan de andere middagsteden van de vierdaagse : Mol (3.357), Tienen (1.359) en Eeklo (1.284).

Animatie met sexy verpleegsters

De stadsdiensten hadden vele tientallen vrijwilligers bijeengebracht om een heus evenementendorp in het stadspark uit te bouwen en de pelotons fietsers die vanuit Mechelen kwamen een warm onthaal te bezorgen. Er was heel wat animatie voorzien met een zangoptreden door het meisjesensemble She, de aanwezigheid van de sexy verpleegsters van toneelkring De Vondeling, de gekke fratsen van het duo Racebob, eet- en drankkraampjes, een speciale mamastand (op Moederdag) en noem maar op. De uit Torhout afkomstige actrice Maaike Cafmeyer kwam er mee van genieten.

Dolle pret met de sexy verpleegsters van toneelkring De Vondeling en de uit Torhout afkomstige actrice Maaike Cafmeyer.
Dolle pret met de sexy verpleegsters van toneelkring De Vondeling en de uit Torhout afkomstige actrice Maaike Cafmeyer.© Foto JS

Ministers op de fiets

Er werden klappertjes en fietsbellen uitgedeeld en de zon gaf de feestelijke happening een extra vrolijk tintje. Er waren prominente gasten van de partij, zoals de ministers Kris Peeters, Bart Tommelein, Sven Gatz, Joke Schauvliege en Hilde Crevits. Laatstgenoemde speelde een thuiswedstrijd en startte in Torhout trouwens samen met onder andere Kris Peeters voor een fietsrit van 125 km richting Mechelen. Ook de schepenen Kristof Audenaert en Joost Cuvelier fietsten 125 km.

In Mechelen kregen de Torhoutse burgemeester Norbert De Cuyper en schepen Rita Dewulf de trofee voor de langste erehaag uit handen van Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier