Torhout ontvangt als middagstad de 1000 km van Kom op tegen Kanker (en heeft jullie nodig)

Redactie KW

Torhout is geselecteerd als middagstad voor de 1000 km van Kom op tegen kanker.

Dat betekent dat op 8 mei 2016 alle fietspelotons van Mechelen naar Torhout fietsen, er tegen de middag neerstrijken en ofwel middagmaal nemen ofwel aflossen met de volgende fietser van hun team die dan kort na de middag terug richting Mechelen vertrekt. Er zijn 4 middagsteden: donderdag Mol, vrijdag Tienen, zaterdag Eeklo en zondag Torhout. Tussen die vier steden wordt een ludieke competitie opgezet. De gemeente die er in slaagt om de langste erehaag te vormen om de fietsers te verwelkomen, krijgt de wisseltrofee. Dat is een vol fietswiel met het logo van de 1000 km van Kom op tegen kanker waarmee een van de wegkapiteins de hele 1000 km aflegt.

Helpende handen nodig

“Uiteraard willen we tonen dat Torhoutenaars het hart op de juiste plaats hebben en hopen we dat iedereen die middag naar het centrum afgezakt komt om de fietsers te verwelkomen”, zegt diensthoofd Heidi Trio van de stedelijke sportdienst. “Hiervoor hopen we massaal op de medewerking van verenigingen en inwoners te kunnen rekenen. Voor allerhande taken hebben we mensen en verenigingen nodig: om de fietsers te verwelkomen, om te helpen bij de op- en afbouw, om een standje uit te baten in het evenementendorp, om voor animatie te zorgen in afwachting van de komst van het fietspeloton, om te helpen bij de fietsenstalling, om de parkings te bewaken, bij het middagmaal, de kinderanimatie, enzovoort.”

Wie zich geroepen voelt om mee te werken of wie voorstellen heeft kan zich melden bij Heidi Trio en/of is ook welkom op de informatievergadering op woensdag 21 oktober om 20 uur in de raadszaal van het stadhuis op de Markt.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier