Torhout KM organiseert benefiet voor jeugdspeler die harttransplantatie onderging

Tijdens de benefietactie wordt spaghetti geserveerd. © iStock
Redactie KW

Torhout 1992 KM en de jeugdwerking organiseren in samenwerking met supportersclub De Clubboys en scholengroep Sint-Rembert een benefiet voor jeugdspeler Jason Plysier, die een dringende harttransplantatie onderging.

De benefiet vindt plaats op zondag 3 juni in de refter van het Sint-Rembertcollege langs de Bruggestraat 23 in Torhout van 11 tot 15 uur.

Jason Plysier werd voor het eerst onwel op 7 december 2017. Na opname in het AZ Delta Roeselare op 21 december moest hij op 23 december onverwacht overgebracht worden naar het UZ Gent, waar hij vier spoedoperaties onderging om hem in leven te houden. Dat in afwachting van een harttransplantatie, die normaal tot drie jaar op zich kan laten wachten. Op 5 januari kregen de ouders het bericht dat er zich een wonder had voltrokken omdat er zo snel een hartdonor was gevonden en ‘s anderendaags al kon ingeplant worden.

Ondertussen is Jason aan de beterhand en volgt hij de hoofdvakken van het tweede middelbaar aan het Sint-Rembertcollege via Bednet. Jason speelde van 2013 tem 2016 bij de jeugd van Torhout 1992 KM waar ook zijn jongere broertje Keanu nog steeds speelt bij de IPU12 en waar ook zijn vader Andy afgevaardigde was. Samen met zijn moeder Rebekka is de hele familie graag gezien bij de club.

Tijdens de benefietactie wordt spaghetti geserveerd voor 12 euro voor volwassenen en 8 euro voor kinderen tot en met 11 jaar. Er is keuze tussen bolognaise of vegetarisch. Kaarten zijn enkel in voorverkoop verkrijgbaar in Café Velodroom (Bruggestraat 29) en aan het onthaal van het Sint-Rembertcollege (Bruggestraat 23) tot en met 15 mei. Er is geen aankoop mogelijk op de dag zelf. Er is ook de mogelijkheid om een steunkaart van 5 euro aan te kopen.

De benefietactie heeft als bedoeling om de ouders een financieel duwtje in de rug te geven om de zware kosten te helpen dragen die deze zware medische ingrepen met zich meebrachten.

(DACH)