‘Torhout danst’ met flashmob op Markt

Een delegatie van Inner Motion met staande rechts Gwenny Verhoye. Naast haar schepen Vanderspurt. © Foto JS
Johan Sabbe

Samen met de plaatselijke dansschool Inner Motion pakt het stadsbestuur op zaterdag 21 juli op de Markt met een nieuw initiatief uit: ‘Torhout danst’. Iedereen mag gratis deelnemen. Er is tijdens het evenement ook een flashmob voorzien, waarvoor er een honderdtal mensen van alle leeftijden nodig zijn.

Zo’n flashmob – mob is het Engels voor menigte – houdt in dat een groep mensen plots op een openbare plek verschijnt en iets opvallends doet – meestal dansen. Daarna valt de groep weer uiteen. Uiteraard gaan er aan een flashmob enkele repetities vooraf.

Springkastelenfestijn

De twee koptrekkers van Torhout danst zijn enerzijds schepen van Feestelijkheden Annick Vanderspurt en anderzijds Gwenny Verhoye van dansschool Inner Motion uit de Oostendestraat.

“Het is de bedoeling om op 21 juli Torhout in de ban van de dans te brengen”, zegt Gwenny. “Alles heeft op de Markt plaats, behalve bij regenweer. Dan wordt er naar zaal De Mast uitgeweken.”

“Voor de kinderen voorzien we een springkastelenfestijn”, pikt Annick Vanderspurt in. “Het kinderdorp is van 13 tot 17.30 uur geopend. Uiteraard zullen de kinderen ook kunnen dansen. Inner Motion geeft hen gratis initiatie tussen 14 en 17 uur.”

In de zomer van 2015 pakte de dansschool al met een geslaagde flashmob uit en nu wil ze minstens even goed doen. “Er zijn minimum honderd mensen nodig”, aldus Gwenny. “Iedereen, ja echt iedereen, kan deelnemen: vanaf eerstejaarsleerlingen van de basisschool tot de kwieke eeuweling. In het eerste deel brengen we een act zonder dans en in het tweede deel eentje mét. De groepsrepetities zijn gepland op woensdag 18 juli van 19.30 tot 20.30 uur en op zaterdag 21 juli van 10.30 tot 11.30 uur. Wellicht zal dat in het stedelijke sportcomplex in de Industrielaan gebeuren. Graag vooraf uw deelname bevestigen via mail naar gverhoye@gmail.com of bellen naar 0478 56 06 57.”

Salsa en zomerse party

De flashmob zal om 17.30 uur plaatshebben. Om 17.45 uur volgt er een dansact door de jeugdgroep XPression van Inner Motion. Van 18 tot 18.45 uur is er gratis salsa-initiatie onder de leiding van Cubahinama Salsa. Vanaf 19 uur ten slotte speelt een dj ten dans en wordt de Markt het decor van één grote zomerse party. “Mijn benen jeuken al om erbij te zijn”, lacht schepen Vanderspurt. “Ik hoop op veel volk.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier