Torhout: "Belangrijk dat mensen soms iets gratis doen"

21/01/16 om 12:24 - Bijgewerkt om 12:24

"Dit is een serieuze opsteker", glundert Christelle Demoor. De 55-jarige stadsbediende werd door onze lezers zopas verkozen tot dé Krak van Torhout 2015. Christelle is allerminst het soort ambtenaar dat ervoor terugschrikt om een gratis prestatie te leveren ten gunste van de medemens. Integendeel, belangeloze inzet is haar dierbaar. Voor de bloemenverkoop van Kom op tegen Kanker bijvoorbeeld.

Christelle komt uit een warm nest. Vader Willy Demoor is al zowat zijn hele leven in de vinkensport actief -bij de Torhoutse vereniging De Vrije Vinkeniers- en moeder Jacqueline Fiems is al jarenlang actief in de hobbyclub van de seniorenvereniging Okra Centrum. Beiden zijn intussen 79 jaar. "Via mijn vader heb ik mijn man leren kennen", glimlacht Christelle. "Ik werd naar de vinkenzettingen meegetroond en daar liep ook Geert rond. Tja, hoe gaat zoiets dan, hé? Op een gegeven moment hadden we meer belangstelling voor elkaar dan voor de vinken. We zijn nu al 35 jaar getrouwd. En Geert is nog altijd lid van De Vrije Vinkeniers."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!