Topweekend voor de kust op komst: 400.000 dagtoeristen verwacht

Redactie KW

De toeristische sector aan de kust verwacht een sterk verlengd weekend. Dat meldt provinciebedrijf Westtoer vrijdag na een rondvraag. Er worden dit weekend 400.000 dagtoeristen verwacht.

Het aangekondigde zomerweer lijkt opnieuw heel wat dagtoeristen naar de zee te lokken. “De kust verwacht van zaterdag tot en met maandag ruim 400.000 dagtoeristen”, aldus Franky De Block, gedeputeerde voor Toerisme en voorzitter van Westtoer. De verlengde weekends zijn uitermate belangrijk voor de kust. Na een goed hemelvaartweekend in het voorseizoen en een sterk weekend rond de nationale feestdag verwacht Westtoer dat het laatste verlengde weekend van de zomervakantie opnieuw een voltreffer wordt.

Grote evenementen

Ook de hotels verwachten opnieuw hoge bezettingsgraden. “Met de eerdere boekingen voor het verlengde weekend noteren hotels nu al een bezettingsgraad van zowat 85 procent. Het grote aantal lastminutereservaties zal leiden tot een bezetting van 95 procent of meer”, aldus André Descheemaeker, voorzitter van vzw Kusthotels.

De kust verwacht nog een mooi verlengstuk omdat het ook volgende week mooi weer beloofd te worden. Bovendien zijn er ook heel wat grote evenementen komend weekend zoals de Paulusfeesten in Oostende, WeCanDance in Zeebrugge, Nostalgie Beach Festival in Middelkerke en Afro C Festival in Bredene.

(Belga/MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier