Topeditie van de Jumbo Run komt aan in Gits

De Jumbo Run was voor vele kinderen en motards weer een hoogdag. Op de achtergrond verwelkomen De Verenigde Vrienden hen feestelijk. © EV
Redactie KW

Met ongeveer 150 zijspanmotors kwam de Jumbo Run naar jaarlijkse gewoonte zaterdagavond aan in Gits. Ze werden er warm onthaald. De organisatoren blikken tevreden terug.

Omstreeks 10 uur waren de motards met hun passagiers vertrokken in Gits. De regen dreigde even wat roet in het eten te gooien, maar de wolken verdwenen gauw en verzekerden de deelnemers van een droge aankomst in Torhout. Drijvende kracht Patsy Verheylesonne was onder de indruk van de vele supporters onderweg. “Nog nooit zagen we zoveel olifanten, verklede mensen, versierde hagen, fanfares en tal van andere originele zaken onderweg. We mogen spreken van een topdag met Torhout als de echte Jumbostad, waar we fantastisch onthaald werden. Ik heb vandaag kinderen gezien met een glimlach tot achter hun oren“, glundert ze.

Na het middagmaal konden de deelnemers onder andere genieten van de kermisattracties ter plaatse en om 17 uur werd dan de terugkeer naar Gits aangevat. Ze werden er door vele vrienden, familieleden, sympathisanten en de harmonie van Hooglede-Gits feestelijk begroet. Het feest ging verder op de terreinen van Dominiek Savio met vuurwerk als knallende afsluiter.

(EV – foto EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier